Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Τσουχτερό πρόστιμο για όσους δεν κόβουν απόδειξη

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣΤην επιβολή προστίμου ύψους 1000 ευρώ σε όσους δεν κόβουν απόδειξη προβλέπει διάταξη ,νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με όνομα Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις. Το πρόστιμο αυτό για την μη έκδοση απόδειξης, θα επιβάλλεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς επί τόπου και ο παραβάτης θα έχει 20 ημέρες προθεσμία για να το εξοφλήσουν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την διάταξη που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr που περιλαμβάνεται στο παραπάνω νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ΄σοι δεν εκδίδουν ή εκδίδουν ανακριβώς αποδείξεις λιανικών πώλησης τιμωρείται, επιπλέον των κυρώσεων που ήδη προβλέπονται , με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Όταν η αξία της συναλλαγής είναι άνω των 1000 ευρώ , τότε επιβάλλεται πρόστιμο στο διπλάσιο της αξίας αυτής.

Το πρόστιμο για την μη έκδοση αποδείξεων σύμφωνα με την διάταξη που παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικα΄΄ επιβάλλεται επί τόπου από τους ελεγκτές που διαπίστωσαν την παράβαση και για την επιβολή του προστίμου συντάσσεται έκθεση βεβαίωσης φορολογικής παράβασης και επιβολής προστίμου σε τρία αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα επιδίδεται στον παραβάτη.

Η προθεσμία για την καταβολή του προστίμου είναι 20 ημέρες από την επιβολή του, σε οποιαδήποτε εφορία. Σε περίπτωση μη καταβολής, το πρόστιμο βεβαιώνεται ταμειακός από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Το πρόστιμο για την μη έκδοση απόδειξης μπορούν να επιβάλλουν και τα ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου Οικονομικών και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής αστυνομίας.

www.dikaiologitika.gr

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Πρόσκληση σε προσκυνηματική εκδρομή με το Μουσικό Όμιλο Στυλίδας

ΕΚΔΡΟΜΗ Ο Μουσικός Όμιλος Στυλίδας διοργανώνει Προσκηνυματική εκδρομή στο νησάκι της Γλύφας ,στον Άγιο Νικόλαο εν Βουνένοις . Μετά τον εσπερινό θα παρακολουθήσουμε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -