0
Δημοσιεύτηκε 8 Ιαν 2015, 09:45   /   ΚΟΣΜΟΣ
 
 

Το 2015 θα είναι κατά 1 δευτερόλεπτο μεγαλύτερο – Τι φοβούνται οι επιστήμονες

ΡΟΛΟΓΙΑ

Μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα βρίσκονται οι επιστήμονες το 2015.

Όπως εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης, η νέα χρονιά θα είναι κατά 1 δευτερόλεπτο μεγαλύτερη και ο χρόνος αυτός θα πρέπει να προστεθεί στις 30 Ιουνίου.

Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί πως το 2015 θα είναι μεγαλύτερο προκειμένου να αντισταθμιστεί η επιβράδυνσης περιστροφής της Γης κατά δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου ανά ημέρα.
Όταν το 2012 είχε προστεθεί ένα δευτερόλεπτο είχαν κρασάρει τα Mozilla, Reddit, LinkedIn και πολλά άλλα.
“Τα ατομικά ρολόγια προσθέτουν ένα επιπλέον δευτερόλεπτο. Έτσι, η ημέρα της 30ης Ιουνίου θα έχει 86.401 δευτερόλεπτα αντί για 86.400”, σημείωσε ο Nick Stamatakos από το Ναυτικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.
Η Google έχει αναπτύξει μια τεχνική όπου σταδιακά προσθέτει χιλιοστά του δευτερολέπτου στα ρολόγια της πριν από την επίσημη άφιξη του επιπλέον δευτερολέπτου.
Η πρώτη άφιξη ενός επιπλέον δευτερολέπτου ήρθε το 1972 πριν από την έλευση του διαδικτύου και φέτος θα είναι η 26η φορά στην ιστορία που προστίθεται στα ρολόγια.
Ενώ οι ΗΠΑ απορρίπτουν το επιπλέον δευτερόλεπτο, σημειώνοντας πως δημιουργεί αναστάτωση σε συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας, η Βρετανία αντιτίθεται στην κατάργησή του διότι εκτιμά ότι θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ώρας Γκρίνουιτς. Παράλληλα, φοβούνται ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στο διαδίκτυο.

Πηγή: Mirror

 


Niki Giannoulidou