0
Δημοσιεύτηκε 24 Μαΐ 2015, 09:48   /   ΚΟΣΜΟΣ
 
 

Περίεργες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο

0bdb19edf4928adeb61c3b7541b90fa4 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Ελλάδα φημίζεται ανά τον κόσμο για τις πανέμορφες παραλίες της και τα ασυναγώνιστης ομορφιάς νησιά της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που δύο ελληνικές παραλίες συγκαταλέγονται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης και που επτά ελληνικά νησιά συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα της Ευρώπης.

Φυσικά, σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να βρει κανείς εντυπωσιακές παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς, που ξεχωρίζουν για κάποιο «ιδιαίτερο» λόγο.

Όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω.

Σας παρουσιάζουμε 16 από πιο περίεργες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο…

1. Perran Sands – Κορνουάλλη, Αγγλία

beach1 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach11 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach1c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Κάθε μέρα εκατοντάδες μικροσκοπικά κομματάκια Lego εμφανίζονται στην παραλία Perran Sands της Κορνουάλλης και σε άλλες γειτονικές ακτές. Το περίεργο φαινόμενο οφείλεται σε ένα γεγονός που συνέβη το 1997, όταν τα τεράστια κύματα αναποδογύρισαν το πολλών τόνων φορτίο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μπορείτε να δείτε πολλά από τα αντικείμενα που ξεβράζονται στις ακτές της περιοχής στη σελίδα Lego Lost at Sea στο Facebook.

2. Punalu’u Beach – Χαβάη

beach2b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach2 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach2c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η άμμος σε αυτήν την παραλία της Χαβάης δε θυμίζει σε τίποτα τις εξωτικές, χρυσές, αμμώδεις παραλίες που έχουμε συνηθίζει να κοιτάζουμε στις σελίδες ταξιδιωτικών περιοδικών. Η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε από τη λάβα ενός ηφαιστείου που έφτασε μέχρι τον ωκεανό και για το λόγο αυτό είναι… κατάμαυρη.

3. Papakolea Beach – Χαβάη

beach3 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach3b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach3c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Εκτός από τη μαύρη παραλία, η Χαβάη διαθέτει και μία… πράσινη παραλία στο Μεγάλο Νησί της. Η περίεργη απόχρωση της παραλίας αυτής οφείλεται στην παρουσία του ορυκτού ολιβίνη. Στον κόσμο υπάρχουν τρεις ακόμη «πράσινες παραλίες»: στο Γκουάμ, τα νησιά Γκαλαπάγκος και τη Νορβηγία.

4. Playa de Gulpiyuri – Llanes, Ισπανία

beach4 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach4b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach4c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η παραλία Playa de Gulpiyuri είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ισπανία και παρότι βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα… έχει πάντα νερό, χάρη σε ένα υπόγειο σύστημα σηράγγων και στην παλίρροια.

5. Chandipur – Odisha, Ινδία

beach6c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach6 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach6b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η παλίρροια στην παραλία Chandipur στην περιοχή Odisha της Ινδίας είναι τόσο εντυπωσιακή που… απλώνεται σε απόσταση 3 μιλίων.

6. Hot Water Beach – Νέα Ζηλανδία

beac6 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach6b1 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach6c1 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στη χερσόνησο Coromandel της Νέας Ζηλανδίας υπάρχει ένα παραθαλάσσιο τμήμα που διαθέτει… «υποδαπέδια θέρμανση». Οι υπόγειες θερμές πηγές φιλτράρονται μέσα από την άμμο και σε κάθε άμπωτη, οι επισκέπτες της παραλίες μπορούν να σκάψουν τις δικές τους αυτοσχέδιες «πισίνες στην άμμο» με ζεστό νερό.

7. Cow Beach – Goa, Ινδία

beach7 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach7b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach7c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Με κάθε μας επίσκεψη σε κάποια παραλία ερχόμαστε κοντά στη Φύση. Τόσο κοντά όμως που να κυκλοφορούν ανενόχλητα ανάμεσά μας… αγελάδες… μόνο στην Ινδία μπορούμε να το βρούμε.

8. Hoshizuna no Hama – Irimote, Ιαπωνία

beach8 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach81 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach8b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συγκεκριμένη παραλία της Ιαπωνίας έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στην ιδιαιτέρως περίεργη άμμο της. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς στα εκατομμύρια μικροσκοπικά καρκινοειδή σε σχήμα αστεριού που σχηματίζουν την παραλία.

9. Hyams Beach – Jervis Bay, Αυστραλία

beach9 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach9b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach9c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η παραλία Hyams Beach της Αυστραλίας έχει αναγνωριστεί από τα ρεκόρ Γκίνες ως η πιο λευκή, αμμώδης παραλία που υπάρχει στον κόσμο.

10. Bowling Ball Beach – Καλιφόρνια, ΗΠΑ

beach91 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach91b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach91c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αν σας αρέσει το μπόουλινγκ, αλλά και οι βουτιές στη θάλασσα… τότε ο ιδανικός συνδυασμός για εσάς βρίσκεται στη μακρινή Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η παραλία Bowling Ball Beach -όπως αποκαλύπτει το όνομά της- είναι γεμάτη, όχι με μπάλες του μπόουλινγκ, αλλά με τεράστιους ογκόλιθους που θυμίζουν γιγαντιαίες μπάλες του μπόουλινγκ.

11. Zlatni Rat – Brac, Κροατία

beach92 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach92b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach92c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η στενή αυτή αμμώδης χερσόνησος «μπαίνει» 275 μέτρα μέσα στη θάλασσα και αλλάζει μέγεθος και σχήμα, ανάλογα με τα ρεύματα.

12. Pink Sands – Μπαχάμες, Καραϊβική

beach93 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach93b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach93c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η ροζ παραλία στο νησί Harbour Island είναι πασίγνωστη στον κόσμο για το -ομολογουμένως- πολύ ιδιαίτερο χρώμα της άμμου. Το χρώμα της παραλίας οφείλεται στα εκατομμύρια μικροσκοπικά, τρηματοφόρα καρκινοειδή που υπάρχουν εκεί.

13. Glass Beach – Καλιφόρνια, ΗΠΑ

beach94 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach94b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach13 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Επί πολλά χρόνια στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι κάτοικοι της παραλιακής αυτής περιοχής της Καλιφόρνια, κοντά στην πόλη Fort Bragg, πετούσαν τα σκουπίδια τους στις ακτές της περιοχής, γνωστής ως «The Dumps». Το 1967 η περιοχή έκλεισε για μια μακρόχρονη προσπάθεια καθαρισμού. Τα κύματα της θάλασσας βοήθησαν στη δημιουργία των γυάλινων βότσαλων της παραλίας και από το 2002 που η «γυάλινη παραλία» άνοιξε ξανά, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.

14. Genipabu – Natal, Βραζιλία

beach95 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach95b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach95c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι γιγαντιαίοι αμμόλοφοι κάνουν τους επισκέπτες της παραλίας Genipabu στο Natal της Βραζιλίας να πιστεύουν ότι βρίσκονται… στη μέση της ερήμου. Μέχρι που αντικρίζουν μπροστά τους τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού.

15. Shell Beach – Shark’s Bay, Αυστραλία

beach15 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach96 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach96c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η παραλία των κοχυλιών δε μοιάζει με καμία άλλη παραλία στον κόσμο. Είναι καλυμμένη με τρισεκατομμύρια μικρά, λευκά κοχύλια, που σε ορισμένα σημεία φτάνουν και τα 10 μέτρα σε βάθος, σύμφωνα με το αυστραλιανό γραφείο τουρισμού.

16. Islas Marietas – Μεξικό

beach16 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach16c ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beach16b ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το σύμπλεγμα ακατοίκητων νησιών Islas Marietas στο Μεξικό βρίσκεται μερικά μίλια έξω από τις ακτές Nayarit.

Αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό χάρη στην πλούσια θαλάσσια ζωή που ζει στην περιοχή, η οποία προστατεύεται με νόμο από την αλιεία και το κυνήγι.

Πηγή: newsbeast.gr

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou