0
Δημοσιεύτηκε 29 Μαρ 2016, 09:19   /   ΚΟΣΜΟΣ
 
 

Συναγερμός στην Κύπρο από αεροπειρατεία!

egyptair_668_355– Αεροπειρατεία και αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος της Egypt Air στο διεθνή αερολιμένα Λάρνακας
– Αίτημα των αεροπειρατών να προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Λάρνακα
– Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεων έχουν σπεύσει στον διεθνή αερολιμένα

Στο Αirbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών επιβαίνουν 81 επιβάτες και πλήρωμα.

Το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά τις 8:30 π.μ. στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, κατόπιν σχετικής άδειας.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στα 70 μίλια από την Κύπρο, με αίτημα των αεροπειρατών την προσγείωση του αεροσκάφους στην Λάρνακα. Αυτή την στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις με τους αεροπειρατές, ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται απομωνομένο από δυνάμεις της Κυπριακής Αστυνομίας.

Να σημειώσουμε ότι το 1978 είχε σημειωθεί αεροπειρατία και πάλι σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο είχε προσγειωθεί στην Λάρνακα. Τότε οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου είχαν δικοπεί και απεκαταστάθησαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, καθώς Αιγύπιοι κομμάντος είχαν μεταβεί κρυφά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς άδεια των κυπριακών αρχών για ανακατάληψη του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να γίνει μακελειό, με πολλούς κομμάντος Αιγύπτιους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά Κύπριων Καταδρομέων που είχαν διαταχθεί να επέμβουν και δεν γνώριζαν τις κινήσεις των Αιγυπτίων για ανακατάληψη του αεροσκάφους και εξουδετέρωση των αεοροπειρατών.

www.newsit.com.cy


Niki Giannoulidou