1
Δημοσιεύτηκε 5 Δεκ 2012, 08:49   /   ΤΑΞΙΔΙΑ
 
 

Τα Ψωρονέρια παραχωρούνται στο Δήμο Λαμίας

Στο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Γ. Κοτρωνιά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤ.Α.Δ. κ. Δούνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντικείμενο την πρόταση του Δήμου Λαμιέων για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής Καλλιδρόμου («Ψωρονέρια»).

Πρόταση όπως έχει αναπτυχθεί, συστηματικά και με μεθοδικότητα, το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεχή επικοινωνία των ανωτέρω προσώπων (βλέπετε σχετικά έγγραφα του Δήμου Λαμιέων με ημερομηνίες 19.09.2012, 15.10.2012 και 26.11.2012).

Η πρόταση αφορά την δωρεάν παραχώρηση τμήματος του χώρου για 40 χρόνια, την εγγραφή σχετικής, αναγκαίας, πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου και την προστασία του χώρου από επιχωματώσεις και καταπατήσεις.

Το αντάλλαγμα προς την ΕΤ.Α.Δ. θα είναι η υπεραξία η οποία θα προκύψει από την αναβάθμιση των πηγών και τις επενδύσεις στο συγκεκριμένο χώρο.

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, δρομολογείται η άμεση υλοποίηση της πρότασης του Δήμου Λαμιέων σε προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤ.Α.Δ.

πηγή lamiastar.gr


Niki Giannoulidou