0
Δημοσιεύτηκε 10 Ιούν 2013, 15:05   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (Δελτίο Τύπου)

aimodosia ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Υ.ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 14η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ειδικότερα για το Υπουργείο Υγείας, η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου αιμοδοσίας με βασικά χαρακτηριστικά την επάρκεια, την ασφάλεια και την συνετή χρήση του αίματος.
Η ημέρα αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση περισσότερων ανθρώπων να γίνουν
τακτικοί αιμοδότες, με στόχο την προώθηση της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας και την προβολή του υγιούς τρόπου ζωής του αιμοδοτικού πληθυσμού, μέσω της ενημέρωσης.
Για την ανάδειξη της ημέρας αυτής, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ συμμετέχει στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία (7-14 Ιουνίου) που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας, την ΕΡΤ και άλλους φορείς, με τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Απογευματινή λειτουργία της αίθουσας αιμοληψιών της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας για την συγκεκριμένη εβδομάδα (7-14 Ιουνίου) 6 μμ-8 μμ.(εκτός Σαββάτου-Κυριακής)
2. Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας θα βρίσκεται καθημερινά αυτή την εβδομάδα στον χώρο της Πλατείας Ελευθερίας 11 πμ – 1.00 μμ (εκτός Σαββάτου-Κυριακής)
3. Κινητά Συνεργεία Αιμοδοσίας:
7/6/13 – Σύλλογος Εργαζομένων των ΕΛΤΑ:
9.00-1.30 μμ στον χώρο του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Διάκου
9/6/13 Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Λαμίας 10 πμ-1.30 μμ.
14/6/13 Δήμος Μακρακώμης στον χώρο του Δημαρχείου 9.00-14.00
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, είναι η καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη βαθιάς κοινωνική ευθύνης, μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά κομμάτι του εαυτού μας για τους άλλους. Είναι ίσως η πιο καθαρή και κορυφαία μορφή εθελοντισμού.
Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΝ Λαμίας, με την ευκαιρία του
εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν την βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στην χώρα μας και προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής χωρίς καμία ανταμοιβή. Όλους εκείνους που με αλτρουισμό προσφέρουν στους συνανθρώπους τους χωρίς ανταλλάγματα παρά μόνο την ικανοποίηση ότι με την συμμετοχή τους ανακουφίζουν τον πάσχοντα και οι οποίοι μας δίνουν ελπίδα να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.
Η Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας, αναγνωρίζοντας ότι η πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί περιεχόμενοτης ατομικής και συλλογικής συνείδησης, δείγμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πόλο συσπείρωσης τηςκοινωνίας μας, καλεί τους πολίτες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, τον Στρατό, τουςφιλανθρωπικούς συλλόγους, τις Μη Κυβερνητικές Εθελοντικές Οργανώσεις, τα Μέσα ΜαζικήςΕνημέρωσης να συμμετάσχουν σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για να ενδυναμώσουμε τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που μας ενώνουν.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΠΙΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou