Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Eνδιαφέρον από Ευρώπη για τις ιαματικές πηγές στη Φθιώτιδα

υπατη

Κρούσεις από ξένους επενδυτές, μεταξύ άλλων από Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ, που δραστηριοποιούνται σε εξειδικευμένους τομείς αξιοποίησης ακινήτων έχει δεχθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι, την παραθαλάσσια έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική και για πέντε ιαματικές πηγές στη Φθιώτιδα.

Διαγωνισμοί για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, με τον μεγαλύτερο κράχτη να αποτελεί το κτήμα στο Τατόι (υπάγεται ακόμη στο Δασαρχείο Πάρνηθας) για το οποίο το Ταμείο βρίσκεται σε επαφές με την εταιρεία που διαχειρίζεται το περίφημο Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη, ένα από τα πιο διάσημα θεματικά πάρκα διεθνώς.

Στόχος του Ταμείου είναι να συνεργαστεί με την εταιρεία από τη Δανία στο θέμα της τεχνογνωσίας – ακόμη και στη συνεκμετάλλευση της έκτασης του Τατοΐου – προκειμένου να δημιουργηθεί, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, ένα διεθνούς φήμης θεματικό πάρκο που να παντρεύει τον πολιτισμό και τις συναυλίες με τη διασκέδαση.

Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν πως η Ελλάδα λόγω κλίματος θα μπορούσε να διαθέτει και αυτή ένα θεματικό πάρκο τύπου Τίvoli και, όπως εξηγούν, το σκεπτικό αυτό βρίσκει ήδη ανταπόκριση και από βρετανικές εξειδικευμένες εταιρείες αλλά και από funds των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη διερεύνηση ενδιαφέροντος που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ σε ξένες αγορές, διαδικασία η οποία προηγείται πριν από κάθε διαγωνισμό, με τον συγκεκριμένο να τοποθετείται γύρω στον Μάρτιο.

Ρωσικό ενδιαφέρον υπάρχει για τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του παραθαλάσσιου οικοπέδου στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας Χαλκιδικής, που παλαιότερα φιλοξενούσε κάμπινγκ. Το ακίνητο για το οποίο ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, απέχει 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και έχει έκταση 261 στρέμματα, εκ των οποίων εκμεταλλεύσιμα είναι τα 200.

Τέλος, γαλλικό, γερμανικό και ρωσικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τις πέντε ιαματικές πηγές του Νομού Φθιώτιδας. Πρόκειται για τις πηγές σε Καμένα Βούρλα, Κονιαβίτη, Υπάτη, Θερμοπύλες, Καλλίδρομο. Δύο είναι τα σενάρια για την αξιοποίησή τους: να ομαδοποιηθούν και να παραχωρηθούν ως ένα πακέτο ή να προκηρυχθούν για καθεμία ξεχωριστοί διαγωνισμοί με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν παγκόσμιο προορισμό για τον ιαματικό τουρισμό.

Ωστόσο, από τις πρώτες κρούσεις που έχουν γίνει σε ξένους επενδυτές υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον, αφού ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί πολύ μεγάλες επενδύσεις τόσο στα λουτρά όσο και σε γύρω υποδομές. Γι’ αυτό και προωθείται το πρώτο σενάριο.
Πηγή tanea.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ιστιοφόρο προσάραξε στις Ράχες εξαιτίας του δυνατού αέρα

Τις βραδινές ώρες χθες Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Στυλίδας ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων