Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Φθιώτιδα:Επιμορφωτικό σεμινάριο διαχείρισης σεισμικού κινδύνου στα σχολεία από τον ΟΑΣΠ

Λαμία 20/9/2012ΟΑΣΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 5848 / Φ. 32
ΠΕΡΙΦ.Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΣΤΕΡ.ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ B/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
N.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΠΡΟΣ:
Όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού

Θέμα: Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΟΑΣΠ για την διαχείριση του Σεισμικού κινδύνου στα σχολεία, στις 4/10/2013 στη Λαμία.

H Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε
παγκόσμιο επίπεδο. Η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στη σχολική κοινότητα, μπορεί να επιτευχθεί με την πρόληψη που είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί έχει σαν στόχο την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.
Στο πλαίσιο της πρόληψης των επιπτώσεων των σεισμών στα σχολεία, η Δ/νση Β/θμιας
Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 148037/14-11-2008 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων», για τους Δ/ντές των σχολείων του Νομού, καθώς και των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Σε
περίπτωση που ο Δ/ντής-ντρια αδυνατεί να παρευρίσκεται, μπορεί να συμμετέχει ο υποδιευθυντής/ντρια. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λαμίας, Λεωνίδου 11, 2ος όροφος, κατά τις ώρες 9:00 -14:00.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν έντυπο υλικό του ΟΑΣΠ καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Παρακαλούνται επίσης οι Δ/ντές-ντριες, να αναπροσαρμόσουν το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας σχολικής χρονιάς, και να οργανώσουν άμεσα ασκήσεις ετοιμότητας στο σχολείο τους. Στο site του ΟΑΣΠ http://www.oasp.gr/userfiles/ΟΑΣΠ_Αριθμ_Πρωτ_οικ_%201610_6- 9_2012.pdf μπορείτε να βρείτε το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης. Σχετικά με τη σύνταξή του θα ενημερωθείτε στο σεμινάριο.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Πυρκαγιά στο Άνυδρο: Συνελήφθη ο υπαίτιος

Συνελήφθη  τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Στυλίδας, ημεδαπός, ως...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -