Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

“ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!”

Οι πρώτοι επίσημα οργανωμένοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες.Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες εξελίχθηκαν στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.Τα Παραολυμπιακά αθλήματα στην Ελλάδα άρχισαν να αναπτύσσονται κατά τη δεκαετία του ’70 και η πρώτη συμμετοχή Έλληνα αθλητή σε Παραολυμπιακούς ήταν το 1976.

“Αγώνες πλάι στους Ολυμπιακούς”

Παραπληγία + Ολυμπιακοί Αγώνες = Παραολυμπιακοί Αγώνες

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε στο Τόκυο το 1964. Υιοθετήθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή επισήμως το 1988. Τότε, ίσχυσε το “παρά” = “πλησίον, ένας ακόμα” + “ολυμπιακός”, δίνοντας νέα ερμηνεία στο νεολλογισμό: “Επιπρόσθετοι Αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων”, “Αγώνες πλάι στους Ολυμπιακούς”.

Παραολυμπιονίκες

Παραολυμπιονίκες ονομάζονται οι αθλητές, που έχουν εισέλθει στην πρώτη οκτάδα, στην κατάταξη ενός Παραολυμπιακού αθλήματος

Παραολυμπιακά ρεκόρ! Άντε να τα πιάσεις…

Οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων προπονούνται εξίσου σκληρά επί σειρά ετών, με τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτούς. Επιλέγονται, μάλιστα, με τα ίδια αυστηρά κριτήρια και τα ρεκόρ που σημειώνουν μπορούν να συγκριθούν ευθέως με τα ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων.


Special Olympics
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι διαφορετική διοργάνωση από τα Special Olympics, όπου συμμετέχουν αθλητές με νοητική υστέρηση με αποκλειστικό σκοπό τη συμμετοχή για την απόκτηση εμπειριών. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν παγκόσμιοι πρωταθλητές, αθλητές με υψηλό αγωνιστικό φρόνιμα και κύριο μέλημα το πάθος για διάκριση.

Οι Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Με 61 αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνισθούν σε 9 αθλήματα θα συμμετάσχει η ελληνική ομάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου).
Αναλυτικά ανά άθλημα:

Στίβος: Πασχάλης Σταθελάκος, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Ιωάννης Πρώτος, Σεζόν Φερνάντες, Γιώργος Καραμηνάς, Κωνσταντίνος Ντιμπίδης, Αναστάσιος Τσίου, Δημήτριος Ζησίδης, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Γεράσιμος Βρυώνης, Ευστράτιος Νικολαίδης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Μαρίνος Φυλαχτός, Ηλίας Ναλμπάντης, Αγίμ Δημήτριος Δομγκιόνι, Ευάγγελος Καναβός, Αθανάσιος Μπαράκας, Παντελής Καλόγερος, Νικόλαος Καπλάνης, Μαρία Σταματουλά, Στυλιανή Σμαραγδή, Ευαγγελία Ζίσκα, Παρασκευή Κάντζα, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Ανθή Καραγιάννη.

Τοξοβολία: Άννα Τζίκα

Σκοποβολή: Θεοδώρα Μούτσιου, Ευάγγελος Κακοσαίος

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Γεράσιμος Πυλαρινός, Εμμανουήλ Μπόγδος, Γεώργιος Αλεξάκης, Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

Αρση βαρών σε πάγκο: Παύλος Μάμαλος, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Νίκος Γκουντάνης.

Μπότσια: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Παναγιώτης Σουλάνης, Αλέξανδρος Παπαδάκης.

Ποδηλασία: Σταμάτης Κοτζιάς, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Χρήστος Στεφανάκης.

Ιστιοπλοΐα: Γιώργος Δεληκούρας, Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, Αργύρης Νοτάρογλου.

Κολύμβηση: Άρης Μακροδημήτρης, Χρήστος Ταμπαξής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Αντώνιος Τσαπατάκης, Βασίλης Τσαγκάρης, Γιώργος Καπελλάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας, Νίκος Τσότρας, Ιωάννης Κωστάκης, Ανδρέας Κατσαρός, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Σεμιχά Ριζάογλου, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Μαρία Καλπακίδου.


Ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει καταγραφεί ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων σε σχέση με τις πωλήσεις που έγιναν στο Πεκίνο! Συνεπώς οι Βρετανοί αναμένουν γεμάτα τα γήπεδα του Λονδίνου.
Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί 2.1 εκατομμύρια από τα 2.5 που τέθηκαν προς διάθεση, ενώ καταρρίπτεται το ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων που είχε το Πεκίνο (1.8 εκατομμύρια).
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, είχαν πωληθεί 1.2 εκατομμύρια εισιτήρια, ενώ στην Αθήνα 850.000. Αξιοσημείωτο είναι πως μεγάλη είναι η ζήτηση των εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, σχεδόν 200% πάνω από αυτή που επικρατούσε πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου.
Ας στηρίξουμε όλοι μας λοιπόν την υπερπροσπάθεια αυτών των αθλητών!
Το αξίζουν! 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Πυρκαγιά στο Άνυδρο: Συνελήφθη ο υπαίτιος

Συνελήφθη  τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Στυλίδας, ημεδαπός, ως...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -