Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Επέζησε από το Άουσβιτς και βρήκε τη γαλήνη στη Στυλίδα

img_3272.jpg
Η κυρία Βάσω Σταματίου,οικότροφος τα τελευταία χρόνια του Γηροκομείου Στυλίδας ,μίλησε σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν της ο Δήμος Στυλίδας για τις φρικτές στιγμές που έζησε στην πιο τρυφερή της ηλικία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

img_3262.jpg

Μέσα από το βιβλίο της “Βαρούμ;” που σημαίνει “Γιατί;”  ,αποσμάσματα του οποίου διάβασε η ίδια αλλά και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απ.Γκλέτσος ,περιγράφει την κτηνωδία του ναζισμού όπως η ίδια τον έζησε  μέσα στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και τις πληγές που έμειναν για πάντα στην ψυχή της.

Η κα Σταματίου φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο Γηροκομείο Στυλίδας όπου έχει βρει τη γαλήνη ανάμεσα σε ανθρώπους που την αγαπούν.

Στη σημερινή εκδήλωση προς τιμήν της, ο Δήμος Στυλίδας την αναγόρευσε επίτιμη δημότισσα Στυλίδας.

img_3289.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων , εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας ,ο Λιμενάρχης Γλύφας Στ.Καλαμίδας,επιφανείς Στυλιδιώτες ενώ η Χορωδία Στυλίδας τραγούδησε αντιπολεμικά τραγούδια.

img_3263.jpg img_3265.jpg img_3264.jpgimg_3261.jpgimg_3266.jpg img_3271.jpg img_3269.jpg img_3268.jpg img_3267.jpgimg_3290.jpg img_3291.jpg

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Πάσχα και Μεγάλη Εβδομάδα: Έθιμα και Συμβολισμός

Καμία γιορτή στο Χριστιανικό ημερολόγιο δεν είναι πλουσιότερη σε συμβολισμό από το Πάσχα. Σε αντίθεση με τη θλίψη και...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -