Η δική μας Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» στον στίβο της τεχνολογίας και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο. Ανάμεσα σε άλλες γυναίκες, ταλαντούχες επιστήμονες, διακρίθηκε για τα καινοτόμες ιδέες και την έρευνά της. Από τους πρώτους απόφοιτους του τμήματος Βιοιατρικής του μέχρι πρόσφατα δικού μας Πανεπιστημίου (γίνεται Θεσσαλίας πια) η Θεσσαλονικιά Ελένη, διαπρέπει στο εξωτερικό!
Εδώ πρέπει να (ξανά) υπενθυμίσουμε σε όλους όσους αδιαφορούσαν τόσα χρόνια για το Πανεπιστήμιο Στερεάς, τι είχαμε και τι χάσαμε… Ακόμη μια απόδειξη των σπουδαίων ανθρώπων που δούλευαν σε δύσκολες συνθήκες και με την υπομονή και επιμονή τους διακρίνονται και μας διαφημίζουν ως Ελλάδα αλλά και ως Πανεπιστήμιο σε όλο τον Κόσμο.
Η Ελένη Αντωνιάδου ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει. Πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.. Το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες μας, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα. Πιστεύει έντονα στο πνεύμα του εθελοντισμού και βρίσκει ευτυχία με τον εθελοντισμό για την ιατρική, έχοντας συμμετάσχει σε αποστολές στο Περού, την Ουγκάντα και την Κόστα Ρίκα βοηθώντας τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα της παράνομης εμπορίας οργάνων.
Μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στην Αγγλία λοιπόν, μετά την κατάκτηση του βραβείου στη διοργάνωση “2013 FDM Everywoman In Technology Awards”
πηγή mag24.gr