0
Δημοσιεύτηκε 18 Μαρ 2014, 16:21   /   ΚΟΣΜΟΣ
 
 

Στήβεν Χώκινγκ: Ο άνθρωπος θα αποικήσει τη Σελήνη σε 50 χρόνια !

hawking-selini-aris-113317Την πρόβλεψη ότι σε 50 χρόνια ο άνθρωπος θα έχει κατασκευάσει κατοικήσιμες βάσεις στη Σελήνη διατύπωσε ο αστροφυσικός Στήβεν Χώκινγκ μιλώντας σε  τηλεοπτική εκπομπή του βρετανικού Channel 4.

Παρόμοια πρόβλεψη έκανε και για την προσπάθεια του ανθρώπου να φτάσει στον πλανήτη Άρη μέχρι το τέλος του αιώνα.

«Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να καταρτίσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια και πολύ περισσότερο την επόμενη χιλιετία, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή» ανέφερε ο Χόκινγκ.

Μαζί με τον 72χρονο επιστήμονα στην εκπομπή «Live from Space» εμφανίστηκαν ζωντανά και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Ο Χόκινγκ προχωρά συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον.

econews


Niki Giannoulidou