Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Μια σπουδαία έκθεση ζωγραφικής στην Πελασγία

10850878_10204400058616362_1717530979_n

Έκθεση Ζωγραφικής “Έργα και Ημέρες Κώστα Τσάρα”

Με την παρουσίαση της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσάρα, η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας στοχεύει να κάνει ευρύτερα γνωστή την προσπάθεια του καλλιτέχνη που ασχολήθηκε με την τέχνη μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και την συμβολή του στα νεώτερα κινήματα.

Ο Κώστας Τσάρας ανήκει στην γενιά των ζωγράφων που με ενθουσιασμό ανοίχθηκαν στις διάφορες τάσεις της σύχρονης τέχνης και ιδιαίτερα στο χώρο της αφαίρεσης που γνώρισαν οταν στην δεκαετία του ’50, πήγαν στο Παρίσι για σπουδές.
Ελαιογραφίες,μονοτυπίες,χαρακτικά,σχέδια και γλυπτά δίνουν μία εικόνα της πολυσύνθετης προσωπικότητας του καλλιτέχνη που με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, μέσα από τις αφηρημένες φόρμες, εκφράζει την εξωτερίκευση μιας πηγαίας και προσωπικής αισθητικής.
Συμμετρία, ρυθμός, εσωτερική δομή, ευαισθησία στην τοποθέτηση του χρώματος και ξεχωριστή φροντίδα για τη λεπτομέρεια είναι μερικές από τις βασικές αρετές του έργου του καλλιτέχνη που ο επισκέπτης μπορεί να επισημάνει βλέποντας την έκθεση από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πελασγίας.

Ο Κώστας Τσάρας γεννήθηκε στην Πελασγία Φθιώτιδας στις 25 Μαρτίου 1928.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Σπύρου Παπαλουκά και αργότερα στου Γιάννη Μόραλη.

Το 1959 πήγε στο Παρίσι όπου σπούδασε λιθογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών.Εκεί παρέμεινε έως το 1971.
Το 1963 οργανώνει την πρώτη του ατομική έκθεση στη Γκαλερί Ζυγός.
Εικονογράφησε βιβλία νεοελληνικής ποίησης (Κ.Καβάφη και Μ.Κατσαρού καθώς και την ελληνική μυθολογία του Γ.Γεραλή).
Φιλοτέχνησε τα σκηνικά και κουστούμια για τις τραγωδίες “Οιδίπους Τύρρανος” και “Αίας” που παρουσιάστηκαν στο Σίβικ Θήατερ του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο Κώστας Τσάρας πέθανε στην Πελασγία στις 25 Αυγούστου 1986.

Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Πόλης του Παρισιού, στην Γαλλική Εθνική Βιβλιοθήκη, στην Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων