0
Δημοσιεύτηκε 24 Ιούλ 2014, 16:01   /   ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
 

Θα παίξουν οι Ράχες στην ίδια κατηγορία με τον Α.Ο.Στυλίδας?

ep21

Με εντυπωσιακές… απώλειες στην Α’ αλλά και στη Β’ κατηγορία ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής για τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φθιώτιδας περιόδου 2014-2015.

ep22Στην Α’ κατηγορία δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Αγρότης Λιανοκλαδίου 1946 και ο νεοφώτιστος Ολυμπιακός Ανθήλης 2011 και τώρα η Ένωση καλείται να κάνει μπαράζ μεταξύ των περσινών δευτεραθλητών της Β’ κατηγορίας για να συμπληρωθεί το μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα.
Στα μπαράζ που θα είναι μονά σε ουδέτερα γήπεδα θα πάρουν μέρος το Καλαπόδι, το Αρχάνι και οι Ράχες (η Ομβριακή με έγγραφό της δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να πάρει μέρος στη διεκδίκηση της ανόδου στην Α’ κατηγορία).
Οι αγώνες αναμένονται να γίνουν από 13 μέχρι 20 Αυγούστου, ώστε οι ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδό τους στη μεγαλύτερη κατηγορία να έχουν το περιθώριο να προχωρήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου σε μεταγραφικές κινήσεις.
Να δούμε με την ευκαιρία τα 16 σωματεία που ανήκουν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις:
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΣΤΥΛΙΔΑ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΕΝΩΣΗ 2010
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ
ΚΗΦΙΣΣΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΜΩΛΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
*** Η κλήρωση των αγώνων της Α’ κατηγορίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20 Αυγούστου και η έναρξη του πρωταθλήματος για το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη.

Η Β’ κατηγορία

ep23Στη Β’ κατηγορία οι απώλειες είναι κατά πολύ περισσότερες, αφού δεν έκαναν δήλωση συμμετοχής 6 σωματεία (Σπερχειάδα 2005, Εθνικός Κομποτάδων, Μεξιατικός, Βίτωλη, Ολυμπιακός Εξάρχου και Πελασγιακός), ενώ η Ακαδημία Λαμίας δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ κατηγορία.
Εδώ η Διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας έδωσε μία σιωπηρή παράταση (μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα), μήπως κάποια από τα 6 σωματεία, αλλά και τα δύο από την Α’ κατηγορία, αλλάξουν γνώμη και δηλώσουν τελικά συμμετοχή στη Β’ κατηγορία.
Πάντως με τα σημερινά δεδομένα στη Β’ κατηγορία υπάρχουν 36 ομάδες κι επειδή κανένα από τον Δήμο Λαμίας δεν θέλει να συμπεριληφθεί στον Λοκρικό όμιλο, η Ένωση προσανατολίζεται να διατηρήσει το καθεστώς των 4 ομίλων, με μικρότερο φυσικά αριθμό ομάδων και το πρωτάθλημα να ξεκινάει το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτώβρη αντί για τον Σεπτέμβρη.
Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή στη Β’ κατηγορία υπάρχουν 38 σωματεία αλλά τα δύο μετά τη διαδικασία των μπαράζ θα ανέβουν στην Α’.
ΚΑΛΑΠΟΔΙ
ΡΑΧΕΣ
ΑΡΧΑΝΙ
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΣ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
ΡΕΓΚΙΝΙ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ ’92
ΣΚΑΡΦΕΙΑ
ΑΕΤΟΣ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΜΑΚΡΗ 2007
ΟΜΒΡΙΑΚΗ
ΔΙΒΡΗ
ΝΙΚΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΑΛΥΒΙΑ
ΑΕΝΑ
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΔΟΞΑ ΖΗΛΕΥΤΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΤΑΙΑΣ
ΤΣΟΥΚΑ
ΓΛΥΦΑ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΧΙΝΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ
ΒΡΑΧΑ
ΒΑΘΥΚΟΙΛΟ
ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 2011
ΠΑΟ ΑΝΘΗΛΗΣ
*** Η κλήρωση των αγώνων αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 27 Αυγούστου, ενώ το πρωτάθλημα που αρχικά είχε οριστεί να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτέμβρη, αναμένεται να πάει ένα τουλάχιστον μήνα πίσω.

Προπονητές

Υπογραμμίζουμε ότι τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας υποχρεωτικά για την περίοδο 2014-2015 θα απασχολούν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA B΄ της ΕΠΟ.
Για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ.
Σε περίπτωση όμως που επιθυμούν να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή θα πρέπει αυτός να είναι κάτοχος τουλάχιστον πιστοποιητικού UEFA B΄ της Ε.Π.Ο άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο.

http://www.efthia.gr


Niki Giannoulidou