0
Δημοσιεύτηκε 14 Οκτ 2017, 12:05   /   ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
 

Το παλαιστικό θαύμα της αθλήτριας των Μυρμιδόνων Στυλίδας, Υακίνθης Βαΐτση!

img_0241.jpgΚατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος 2017!!!!

​Μια πρωτοφανή διάκριση για τα δεδομένα της Ανατολικής Φθιώτιδας κέρδισε η Ελληνίδα Χρυσή Πανελληνιονίκης για το 2017 στο άθλημα του Παγκρατίου, Υακίνθη Βαΐτση. Η νεαρή αθλήτρια του Α.Σ. «Μυρμιδόνες» Στυλίδας κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον «Αγώνα Ημιεπαφής» Εφήβων Νεανίδων κατά τη διάρκεια του 5ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος το οποίο φιλοξενήθηκε στη χώρα μας στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2017, στο Λουτράκι στις εγκαταστάσεις του SPORT CAPM LOUTRAKI.

​Η εξαιρετική αυτή επίδοση της Υ. Βαΐτση αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τους προπονητές και δασκάλους της, Σταύρο Ζωγραφάκη και Γιώργο Σταθαρά, καθώς μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι δύο προπονητές επένδυσαν στην αθλήτριά τους όλες τις ελπίδες τους για μια πανευρωπαϊκή διάκριση. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για ένα κορίτσι «παλαιστικό θαύμα», αφού η ενασχόλησή της με το άθλημα δεν ξεπερνά συνολικά τον ενάμιση χρόνο. Όμως, το πείσμα αθλήτριας και προπονητών, η πίστη στον στόχο και κυρίως η σωστή και ομολογουμένως σκληρή προετοιμασία ανέδειξαν το ταλέντο και την εσωτερική δύναμη της αποφασιστικής Παγκρατίστριας και την ώθησαν ως την κατάκτηση του ασημένιου πανευρωπαϊκού μεταλλίου, νικώντας άλλες αθλήτριες από χώρες όπως η Ιταλία και η Κύπρος.

​Σημειώνουμε ότι η σπουδαία επίδοση της Υακίνθης Βαΐτση, εκτός του ότι μας καθιστά υπερήφανους ως τοπική κοινωνία αλλά και ως χώρα, συγχρόνως καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή μια ελληνική παλαιστική παράδοση πολλών αιώνων, καθώς η πολεμική τέχνη του Παγκρατίου υπήρχε στον αρχαίο κόσμο ως ανώτερη δοκιμασία μαχητικής ικανότητας του αθλητή.

​Τέλος, από το βήμα αυτό απευθύνουμε «θερμά συγχαρητήρια» στην αθλήτρια και τους προπονητές της και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν κι άλλες σπουδαίες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον.


Niki Giannoulidou