0
Δημοσιεύτηκε 11 Ιαν 2014, 16:50   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Έρχονται οι λαϊκές αγορές ΜΟΝΟ για αγρότες

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑΤην δημιουργία λαϊκών αγορών μόνο για αγρότες, όπως αποκαλούνται farmers market, όπου θα πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες εμπόρους, ανοίγει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για «την ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών», που συζητείται στη Βουλή.

Ταυτόχρονα το πολυνομοσχέδιο εισάγει τον θεσμό των πολυαγροκτημάτων, με σκοπό να οριοθετήσει την έννοια του αγροτουρισμού. Στο εξής, ο επιχειρηματίας που αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον αγροτουρισμό δεν αρκεί μόνο να έχει ένα κατάλυμα, αλλά θα πρέπει να πληροί συνολικά τρία βασικά κριτήρια: να καλλιεργεί έκταση ή να διαθέτει ζωικό κεφάλαιο, να διαθέτει χώρο εστίασης καθώς επίσης και χώρο διανυκτέρευσης.

Το ίδιο νομοσχέδιο θεσμοθετεί τα κτηνοτροφικά πάρκα και τις κτηνοτροφικές ζώνες, δηλαδή ειδικές χωροθετημένες περιοχές, όπου μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικά η κτηνοτροφία. Η πρώτη τέτοια ζώνη έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί στην Αρκαδία, θα διαθέτει μονάδες σταβλισμού και θα είναι κοντά σε τυροκομείο το οποίο έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απορρόφηση του παραγόμενου γάλακτος.

dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou