0
Δημοσιεύτηκε 25 Αυγ 2013, 21:32   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Φθιώτιδα:Ξεκινούν οι ψεκασμοί καταπολέμησης του δάκου

δακοκτονιαΑπό τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Φθιώτιδας αρχίζει την εφαρμογή τοπικών δολωματικών ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής   Ενότητας Φθιώτιδας.

Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους και αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού. Επίσης, οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ψεκασμών δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον ελαιώνα άσκοπα άνθρωποι και ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ.:2231353171, 2231353117, Κ.Α.Ο. Αταλάντης 2233351414 & Γ.Α.Ο. Στυλίδας 2238022351

ellinikigeorgia.gr

 

 


Niki Giannoulidou