0
Δημοσιεύτηκε 30 Απρ 2013, 14:19   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Φθιώτιδα:Εκμίσθωση αγροτεμαχίων με συμβολικό αντίτιμο (Δελτίο Τύπου)

ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 ΔΕ Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του Ν.4061/2012 σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η παραχώρηση – ενοικίαση της χρήσης αγροτεμαχίων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έως εκατό (100) στρέμματα και μέχρι (25) χρόνια έναντι χαμηλού – συμβολικού τιμήματος σε ανέργους, νέους αγρότες, νέους πτυχιούχους γεωτεχνικών σχολών κ.λ.π., με σκοπό την παραγωγή τροφίμων, φυτικής ή ζωικής προέλευσης ή ζωοτροφών ή για βόσκηση.
Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραχωρήσουμε – εκμισθώσουμε οκτώ (8) αγροτικά ακίνητα σε τέσσερις (4) δικαιούχους, ύστερα από την τελική αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Τα τεμάχια που θα εκμισθωθούν αφορούν:
– Δύο (2) στο Δ.Δ. Αμουρίου του Δήμου Λαμιέων, εκτάσεως 2,3 στρ. και 7,02 στρ.
– Δύο (2) στο Δ.Δ. Ηράκλεια του Δήμου Λαμιέων, εκτάσεως 70,01στρ. και 9,98 στρ.
– Τρία (3) στο Δ.Δ. Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων, εκτάσεως 4,83 στρ., 14,06 στρ.
και 3,8 στρ.
Ένα (1) στο Δ.Δ. Αχλαδίου του Δήμου Στυλίδος, εκτάσεως 3,26 στρεμμάτων,

δίνοντας έτσι την ευκαιρία αλλά και την δυνατότητα σε νέους, οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, να επενδύσουν σ’ αυτόν, αλλά συγχρόνως προτρέποντας και άλλους νέους να τους ακολουθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.
Επειδή πιστεύουμε ότι στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε, αυτή είναι μία από τις λίγες διεξόδους που έχουν να επιλέξουν οι νέοι, στέλνουμε το μήνυμα ότι η προσπάθεια μας αυτή θα έχει και συνέχεια.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Δημήτριος Βουρδάνος


Niki Giannoulidou