Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

H ΚΥΑ για τις αγροτικές επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

524C088D16E71AFB00DF222B5BB2B5F0Νέες φυτεύσεις δενδροκαλλιεργειών, θερμοκήπια, γεωργικός μηχανολογικός εξοπλισμός (τρακτέρ κ.ά.), μονάδες μεταποίησης όπως ελαιοτριβεία, οινοποιεία, σφαγεία, τυροκομεία, ζωοτροφάδικα, συσκευαστήρια και αποστακτήρια μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο (Νέος Επενδυτικός 3908/2011).

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που παρουσιάζει αποκλειστικά το Agronews και αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες, θα ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο ένταξης επενδύσεων στη γεωργία και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων στον Αναπτυξιακό. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή τη φάση, καθυστέρησε πολύ η έκδοση της απόφασης κι έτσι το περιθώριο που έχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι μόνο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Όμως, τα οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και στην επόμενη περίοδο υποβολής αιτήσεων.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές, οι πρόσθετοι όροι, η νομική μορφή των ενισχυόμενων επιχειρήσεων, οι περιορισμοί και προϋποθέσεις, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την παροχή ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια στον τομέα της γεωργίας.

Τα επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνονται στην παρούσα απόφαση αφορούν την ίδρυση νέων ή επέκταση ή/και τον εκσυγχρονισμό με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις.

Τα επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια αφορούν όλες τις καλλιέργειες και όλες τις εκτροφές, καθώς και όλων των ειδών τις μονάδες μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.

Εξαιρούνται από τις διατάξεις του Ν. 3908/2011 επενδυτικά σχέδια που αφορούν:

1. Τη μεταποίηση ή την εμπορία γεωργικών προϊόντων (όπως καφές, κακάο κ.λ.π.) που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Την παρασκευή προϊόντων απομίμησης ή υποκατάστασης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

3. Την παραγωγή ή μεταποίηση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων σύμφωνα με την οδηγία 2001/18/ΕΚ.

4. Ενισχύσεις που χορηγούνται κατά παράβαση απαγορεύσεων ή περιορισμών που επιβάλλονται από κανονισμούς του Συμβουλίου για τη θέσπιση κοινών οργανώσεων αγοράς, ακόμη και όταν οι εν λόγω απαγορεύσεις και περιορισμοί αφορούν μόνο την κοινοτική στήριξη.

Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται μεταξύ 40% και 75% για τις επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή (γεωργία – κτηνοτροφία) και μεταξύ 35% και 50% για τις ενισχύσεις στη μεταποίηση. Το κατώτατο όριο μεγέθους μίας επένδυσης για ένταξη στον Αναπτυξιακό, εξαρτάται από τον προϋπολογισμό:

Για Μεσαίες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Για Μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Για Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 200.000 ευρώ.

 

Διαβάστε εδώ το Τελικό σχέδιο τροποποίησης ΚΥΑ Αναπτυξιακού.pdf

agronews.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στις 6 Ιουλίου το 4ο Stylida City Race-Δηλώσεις συμμετοχής

Το 4Ο Stylida City Race, με την τιμητική παρουσία της Ολυμπιονίκη  Νίκης Μπακογιάννη, ξεκινά  το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 18:00 στο κέντρο της πόλης της Στυλίδας. Δηλώνουμε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -