1
Δημοσιεύτηκε 11 Νοέ 2013, 16:43   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Περιοχές του Δ.Στυλίδας που θα πληρώσουν την εισφορά δακοκτονίας 2013

δακοκτονιαΜε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται οι περιοχές και οι ελαιοκαλλιεργητές που θα πληρώσουν την Εισφορά Δακοκτονίας 2013.

Συγκεκριμένα καθορίζονται οι περιοχές , στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα και δαπάνη του Δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, κατά το ελαιοκομικό έτος 2013 – 2014,και επίσης το ποσό για την Εισφορά Δακοκτονίας 2013

Οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2013 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας.

Αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από το βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για τη μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας 2013.

Για τους ελαιώνες που κατ’αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2013 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης οι αντίστοιχοι ελαιοκαλλιεργητές δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2013.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ κατάσταση των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.

Η τιμή του λαδιού κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), με βάση την οποία θα υπολογίζεται αποκλειστικά και μόνο η πιο πάνω εισφορά δακοκτονίας (1,524Χ2%=0,030 ευρώ /κιλό), για το ελαιοκομικό έτος 2013 – 2014 και όχι οποιαδήποτε άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Οι περιοχές του Δήμου Στυλίδας  στις οποίες αφορά η εισφορά Δακοκτονίας 2013 είναι οι εξής:

ΑΧΙΝΟΣ,ΑΧΛΑΔΙ,ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ,ΠΑΛΑΙΟΚΕΡΑΣΙΑ,ΡΑΧΕΣ,ΣΠΑΡΤΙΑ,ΒΑΘΥΚΟΙΛΟ,  ΓΛΥΦΑ,ΜΥΛΟΙ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ,ΣΤΥΛΙΔΑ ,ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ,  ΑΝΥΔΡΟ, ΑΥΛΑΚΙ,ΛΟΓΓΙΤΣΙ,ΝΕΡΑΪΔΑ.

πληροφορίες από dikaiologitika.gr

 


Niki Giannoulidou