Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός για την προστασία της ελληνικότητας του ελαιόλαδου

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απονομή του ελληνικού σήματος στο εξαιρετικά παρθένο και στο παρθένο ελαιόλαδο έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομίας. Ο σχετικός κανονισμός για την προστασία της ελληνικότητας του ελαιολάδου που παράγεται στη χώρα μας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ως και τις 5 Μαΐου 2016.

Ως φορέας απονομής και ελέγχου του σήματος ορίζεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα». Για την απονομή του πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως:
 – οι ελαιόκαρποι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων να παράγονται σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα.
 – τα ελαιοτριβεία, οι επιχειρήσεις αποθήκευσης και εμπορίας μη προσυσκευασμένων προϊόντων, καθώς και οι επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας να εδρεύουν στην Ελλάδα.
 – να καθιερώνεται και να τηρείται διαδικασία ιχνηλασιμότητας.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που παράγουν ήδη πιστοποιημένο ελαιόλαδο Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης και Προστασίας Γεωργικής Ένδειξης (ΠΟΠ / ΠΓΕ) δικαιούνται τη χρήση του Ελληνικού Σήματος.
Το ελληνικό σήμα ταυτοποιεί την προέλευση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (ήδη στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται δεκάδες προϊόντα) με στόχο να κατακτήσουν μια ξεχωριστή θέση στις επιλογές των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τα σχόλιά τους στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης http://www.opengov.gr/ypoian/?p=7303.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Τελευταία Νέα

Τα άστρα στον ουρανό της Γης θα «σβήσουν» σε 20 χρόνια

Είναι γνωστό ότι ο έντονος φωτισμός που δημιουργεί ο ανθρώπινος πολιτισμός μετά την δύση του Ηλίου, ειδικά στις αστικές...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -