Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Άνοιγμα για την δανειοδότηση των αγροτών ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα το πρωί από την ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Δήλωσε επίσης την ενίσχυση των κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και ανέφερε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η τελική ρύθμιση.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα δοθεί στην ώρα του το 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά ορισμένους κτηνοτρόφους που δεν είναι στο πρόγραμμα των κοινοτικών ενισχύσεων η ΑΤΕ-Πειραιώς «θα ανοίξει τα δάνεια της για να χρηματοδοτηθούν για τις κτηνοτροφές τους».

«Με αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις αυτοί αγροτικοί κλάδοι», επεσήμανε ο κ. Ταυτάρης.
Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε εξάλλου και με το «οξυμένο πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, που αφορά γαίες, οικόπεδα και κτίσματα που είχαν μπει ως εγγύηση στα δάνεια των αγροτών και από αυτά το 20% είναι μη εξυπηρετούμενα.
Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Τσαυτάρης, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, καθώς μετά από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις τόσο με την παλιά όσο και την νέα ΑΤΕ, αλλά και με τις ιδιωτικές τράπεζες, δέχθηκαν να πάνε οι εγγυήσεις στο 120% και να αποδεσμευτούν οι υπόλοιπες γαίες.
«Από σήμερα η ΑΤΕ-Πειραιώς κάνει αυτό ακριβώς, Την ώρα που θα πάνε να ζητήσουν οι αγρότες νέα δάνεια θα τους κάνει αυτόματα την απομείωση και ταυτόχρονα την απελευθέρωση των δεσμευμένων εκτάσεων», τόνισε και πρόσθεσε:
«Είμαστε σε συνεργασία και με τους υπεύθυνους των άλλων τραπεζών για να βρούμε ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. ‘Άλλωστε, όπως και ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει εδώ στη Βουλή, πρέπει να κάνουμε ρύθμιση σε ό,τι αφορά τα δεσμευμένα χωράφια και εκτάσεις. Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες. Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των δανείων. Βρισκόμαστε στις τελευταίες συζητήσεις. Σύντομα εντός των ημερών θα ανακοινώσουμε την τελική λύση».
Τέλος, ο κ. Τσαυτάρης έδωσε έμφαση και στις «μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα ΚΑΠ, ώστε με βραχυπρόθεσμα δάνεια να αντιμετωπιστούν τα ελληνικά αγροτικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πρόβλημα με τις ζωοτροφές».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – 4 θέσεις στο Δήμο Στυλίδας

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ απεστάλη η 1Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων