0
Δημοσιεύτηκε 26 Φεβ 2013, 04:37   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Τέλος στα μπλόκα βάζουν οι αγρότες της Φθιώτιδας

4a955b802727b98236ca32ee8b608b54_S
Από αύριο το πρωί τα τρακτέρ δεν θα βρίσκονται παρκαρισμένα στο πάρκινγκ τα Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Οι αγρότες του Παμφθιωτικού μετά την διεξαγωγή σήμερα της δίκης των 12 ετοιμάζονται για επιστροφή στα χωριά τους και τα χωράφια εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης μετά την συνάντηση των εκπροσώπων του πρώην πανελλαδικού συντονιστικού με τον πρωθυπουργό της χώρας διέκριναν ότι είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να επιλύσει μερικώς έστω ορισμένα από τα αιτήματα των αγροτών μέσα στην οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα και όλοι οι Έλληνες πολίτες και κλείνει την Τετάρτη το πρωί ο πρώτος κύκλος της μορφής των κινητοποιήσεων τους.
«Θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι γιατί αντέξαμε ενωμένοι τόσες ημέρες και στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση για τις προθέσεις μας».
Ο κ. Δημογιάννης διευκρίνισε ότι αυτή τη φορά έσπασε το ρεκόρ παραμονής των αγροτών της Φθιώτιδας στα μπλόκα αφού συμπληρώνονται 33 ημέρες και αποκάλυψε ότι δυο παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών τοη τηλεφώνησαν και τον διαβεβαίωσαν ότι συστήνεται επιτροπή που θα διερεύνηση την διαδικασία για την διάθεση αφορολογήτου πετρελαίου κίνησης ενώ τον διαβεβαίωσαν ακόμη ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους αγρότες η πρώτη δόση από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ, που μέχρι πέρυσι δινόταν το καλοκαίρι. Όσο για το αγροτικό πετρέλαιο αυτό θα διατίθεται με ειδικές κάρτες.
«Ασφαλώς δεν περιμέναμε αύριο το πρωί να πάρουμε τις κάρτες, αυτό παίρνει μέσα από μια δαιδαλώδη διαδικασία και χρειάζεται χρόνος» είπε ο κ. Δημογιάννης ο οποίος για μια ακόμη φορά δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά εκείνων που όπως είπε χαρακτηριστικά «από τα σαλόνια των σπιτιών τους παρακολουθούσαν τους αγώνες μας και άσκησαν κριτική από τις πολυθρόνες τους αλλά παρέμειναν μακριά μας αντί να είναι και αυτοί στη πρώτη γραμμή του αγώνα».
Σήμερα Τρίτη το μεσημέρι εκδικάζεται η υπόθεση της παραπομπής των 12 αγροτών μελών του Παμφθιωτικού που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα αδικήματα που διαπράχτηκαν συμφώνα με το κατηγορητήριο στην κινητοποίηση τους στις 12 Φεβρουαρίου στο ύψος του κόμβου της Άνθησης με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, να τραυματισθούν 4 αγρότες και ένας αστυνομικός και μάλιστα αστυνομικός Διευθυντής ο κ. Γρηγόρης Τσιμιτσέλης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο στη Λαμία θα βρεθούν εκατοντάδες αγρότες από την Φθιώτιδα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας για συμπαράσταση στους δικαζόμενους συναδέλφους του.
Όμως και πάλι είναι ενδεχόμενο να αναβληθεί η δίκη αφού όπως και την προηγούμενη φορά απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες τόσο από τους αγρότες όσο και από τους αστυνομικούς. Πάντως η υπεράσπιση των αγροτών είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει και νέα αναβολή προκειμένου η υπόθεση ναι πάει σε τακτική δικάσιμη και όχι στα πλαίσια του Αυτοφώρου που ισχύει ακόμη και σήμερα.
πηγή lamiafm1.gr

Niki Giannoulidou