0
Δημοσιεύτηκε 9 Μαρ 2014, 09:39   /   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
 
 

Υπουργείο Ανάπτυξης: Καμία αλλαγή στο ελαιόλαδο

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Δεν προτίθεται το Υπουργείο Ανάπτυξης να νομοθετήσει αλλαγές για το ελαιόλαδο και την πρόσμιξη του με άλλα έλαια καθώς και στο να επιτραπεί η χρήση γάλακτος σε σκόνη για την παρασκευή γιαουρτιού ή ρυζόγαλου σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την πρόσμιξη του ελαιολάδου με χαμηλότερης ποιότητας έλαια, όπως τα σπορέλαια. Ούτε τέθηκε ποτέ θέμα να επιτραπεί η χρήση γάλακτος σε σκόνη για την παρασκευή γιαουρτιού ή ρυζόγαλου.

Δεν έχει νόημα, λοιπόν, η συνέχιση των σχετικών συζητήσεων.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρεί, στηριγμένο στην μελέτη του ΟΟΣΑ, στην υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των νομοθετημένων καρτέλ και την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς. Στόχος είναι η άρση των εμποδίων εισόδου και η ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών.

dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou