0
Δημοσιεύτηκε 20 Οκτ 2012, 06:34   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ!

Βροχή Ωριωνιδών θα λάβει χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής!

Οι αστρονόμοι της NASA υπολογίζουν ότι θα πέφτουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα.

Οι Ωριωνίδες θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν νέφη.
Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο μισογεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός ο πλανήτης Άρης, με χρώμα πορτοκαλί-κίτρινο, περίπου δέκα μοίρες κάτω αριστερά από το δορυφόρο μας.

Ο Αρης, ο οποίος τώρα απέχει από τη Γη περίπου 249 εκατ. χιλιόμετρα, θα γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινός, ώσπου το Μάρτιο του 2012 η λαμπρότητά του θα συναγωνίζεται αυτή του Σείριου, του πιο λαμπρού άστρου στο νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.
Οι Ωριωνίδες δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ, κινούνται με ταχύτητες που φτάνουν τα 67 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα.

Οι Ωριωνίδες φαίνεται να προέρχονται από μια περιοχή πάνω από το πολύ λαμπρό άστρο Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους.
Ο κομήτης του Χάλεϊ εμφανίζεται στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος κάθε 75 ή 76 χρόνια και είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός με γυμνά μάτια. Τελευταία φορά εμφανίστηκε στον ουρανό της Γης το 1986 και η επόμενη θα είναι το 2061.

ΠΗΓΗ agrocapital.gr


Niki Giannoulidou