0
Δημοσιεύτηκε 25 Απρ 2014, 15:16   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Αρχίζουν ξανά τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Από τις 10 Μαΐου, το τραίνο θα σφυρίξει ξανά για τα Βαλκάνια, με προορισμό Σκόπια – Βελιγράδι και Σόφια. Ένα επιβατικό τραίνο θα φεύγει καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει μέχρι το Βελιγράδι διαμέσου Σκοπίων και ένα μέχρι τη Σόφια. Αντίστοιχα, ένα τραίνο την ημέρα θα εισέρχεται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και ένα τραίνο από τη Σερβία και τα Σκόπια. Στόχος των δρομολογίων είναι η εξυπηρέτηση των φοιτητών αλλά και της τουριστικής κίνησης προς τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τον Πλαταμώνα, αλλά και το λιμάνι του Πειραιά, με σύνδεση στο εθνικό μας δίκτυο.

Η διαδρομή προς Σόφια

Το δρομολόγιο θα είναι καθημερινό, θα αναχωρεί πρωινή ώρα από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στη Σόφια το μεσημέρι. Από τη Σόφια το τραίνο θα αναχωρεί το απόγευμα και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη το βράδυ. Με την άφιξή τους οι επιβάτες θα μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα με το νυχτερινό δρομολόγιο.

Η διαδρομή προς Σκόπια – Βελιγράδι

Το δρομολόγιο θα ξεκινά το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στα Σκόπια στις 8 περίπου το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15′ και θα φτάνει στο Βελιγράδι το πρωί της επομένης. Αντίστοιχα, από το Βελιγράδι το τραίνο θα αναχωρεί το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια το επόμενο πρωί. Από εκεί θα αναχωρεί 15΄ αργότερα για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη πριν το μεσημέρι.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα νέα αυτά δρομολόγια θα είναι ανταγωνιστικές και θα ισχύουν πολλαπλές εκπτώσεις. Επίσης, θα ισχύουν οι προσφορές Eurail και InterRail και ειδικές προσφορές της Βαλκανικής, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές μετακινήσεις τουριστών αλλά και Ελλήνων. Η επανέναρξη των δρομολογίων αποτελεί την συνέχεια μιας μακράς παράδοσης σιδηροδρομικής μετακίνησης επιβατών προς την Ευρώπη και την Ανατολή και αντιστρόφως, ενώ ενισχύει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον σιδηροδρομικό χάρτη.

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou