0
Δημοσιεύτηκε 25 Ιούν 2015, 11:50   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Βίντεο παρουσίασης του τμήματος αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από Σκάρφεια έως Ράχες Φθιώτιδας

ΠΕΤΑΛΟ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε 65)

Τμήμα Π.Α.Θ.Ε. Σκάρφεια – Ράχες

 

Η Οδός Κεντρικής Ελλάδος ή Κεντρική Οδός είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε65».

Αυτό το έργο των 231 χλμ. συνολικά, είναι  στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και αφορά:

Α) Στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια. Αυτό το τμήμα έχει συνολικό μήκος 174 χλμ.

Β) Στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του Π.Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες, συνολικού μήκους 57 χλμ. το οποίο και έδωσε λύση στο μείζον ζήτημα οδικής ασφάλειας του πετάλου του Μαλιακού.

Αυτό το δεύτερο τμήμα, είναι στη διάθεση των οδηγών στο σύνολό του από τον Μάρτιο του 2015. Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν  Λωρίδα Έκτατης Κυκλοφορίας (ΛΕΑ), τρεις (3) σήραγγες διπλού κλάδου, πέντε (5) κοιλαδογέφυρες και υποδομή υψηλών προδιαγραφών που συνδυάζεται με μια σειρά υπηρεσιών που προσφέρει το σύνολο του προσωπικού της Κεντρικής Οδού, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα, ώστε να διασφαλίζεται η απομάκρυνση τους  από τον αυτοκινητόδρομο και η μεταφορά τους  σε ασφαλές σημείο.

Βασική προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου. Κύριο μέλημα είναι να νιώθει κάθε οδηγός ότι η Κεντρική Οδός είναι ο καλύτερος δυνατός συνταξιδιώτης.

 


Niki Giannoulidou