0
Δημοσιεύτηκε 9 Νοέ 2012, 15:00   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Διαβάστε πώς θα εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσής τους τα σχολεία στην Πέλλα!

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για την ανακύκλωση τηγανέλαιων ξεκινά η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να κερδίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για τη σχολική περίοδο.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξετάζεται η υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων στο οποίο εκτός από καταστήματα θα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα τοποθετηθούν κατάλληλοι κάδοι συλλογής τηγανέλαιου σε επιλεγμένους χώρους, όπως τα σχολεία, και για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.
Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα μπορούν να εξασφαλίζουν μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία.
πηγή econews.gr
Προφανώς το άρθρο είναι ένα καλό παράδειγμα – μια ιδέα – μια προτροπή προς τους τοπικούς μας φορείς να κινητοποιηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση.
Έχουμε μιλήσει και άλλες φορές για το πετρέλαιο θέρμανσης  στα σχολεία της περιοχής μας και θα επιμείνουμε γιατί πιστεύουμε πώς όταν ψάχνεις βρίσκεις λύσεις.
Δεν είναι απαραίτητο να φτάσουμε στο σημείο να δούμε το πρόβλημα μπροστά στα μάτια μας.
Αν προβλέψουμε,συμμετέχοντας σε μία τέτοια δράση-ή και κάτι αντίστοιχο- είναι σίγουρο πως και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θα παρέχουμε στα παιδιά μας αλλά και ένα ζεστό σχολείο.


Niki Giannoulidou