0
Δημοσιεύτηκε 17 Μαρ 2013, 08:30   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Διεθνής διαγωνισμός νέων επιστημόνων από τη Google

 google-science-fair-2013

Η Google συνεργάζεται με το CERN, το LEGO Group, το National Geographic και το Scientific American και ψάχνει να βρει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών, μέσω του ετήσιου διαγωνισμού επιστήμης που διοργανώνει.

Τα projects των περσινών νικητών τού Google Science Fair, αφορούσαν την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, τη βελτίωση της ακρόασης μουσικής για άτομα με απώλεια ακοής, και την τεκμηρίωση του οικοσυστήματος του νερού.

Υποβολές αιτήσεων γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου σε 13 γλώσσες, για νέους 13 έως 18 ετών, στις οποίες πάντως δεν περιλαμβάνεται η Ελληνική. Μέχρι τον Ιούνιο θα επιλεγούν 30 φιναλίστ από Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Από αυτούς, οι 15 που θα προκριθούν στη συνέχεια θα μεταβούν στην έδρα της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, και ο τελικός θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των βραβείων υπάρχει μία υποτροφία 50.000 δολαρίων, επιχορήγηση 10.000 δολαρίων σε μετρητά, ένα ταξίδι στα Γκαλαπάγκος με το National Geographic Expeditions, επισκέψεις στο CERN, τη Google ή το LEGO Group και πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία του Scientific American για ένα χρόνο για το εκπαιδευτικό ίδρυμα του νικητή. Επίσης, το Scientific American δίνει ακόμη ένα έπαθλο 50.000 δολαρίων για το project που θα αντιμετωπίσει πρακτικά ένα θέμα κοινωνικό, υγείας ή περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

πηγή e-pcmag.gr


Niki Giannoulidou