Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Είμαι παιδί, δικαίωμά μου!

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) γιορτάζει την Ημέρα Οδηγισμού με ένα πρόγραμμα στα Τοπικά του Τμήματα σε όλη την Ελλάδα, το οποίο αφορά στα δικαιώματα του παιδιού,

 βασισμένο στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία ψηφίσθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20/11/1989 και από τότε 191 χώρες έχουν υπογράψει τη Σύμβαση και είναι νόμος στη χώρα μας! Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, από την ίδρυσή του το 1932, προασπίζεται τα δικαιώματα του παιδιού, πολύ πριν αυτά θεσπισθούν με τη Διεθνή Σύμβαση.

Φέτος στην “Ημέρα Οδηγισμού”, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, δείχνουμε σ’ όλη την κοινωνία το έργο μας και πόσο απλά μέσα από το παιχνίδι και την Οδηγική ζωή κάνουμε πράξη τα δικαιώματα του παιδιού.
Την “Ημέρα Οδηγισμού 2012” το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την αφιερώνει στα δικαιώματα του παιδιού. Την ημέρα αυτή, στα Τοπικά Τμήματα του ΣΕΟ σε όλη την Ελλάδα οι Οδηγοί θα πραγματοποιήσουν δράσεις για να διαδώσουν την αναγκαιότητα του σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού.
Το ΣΕΟ, από την ίδρυσή του, πολύ πριν ψηφιστεί το 1989 , στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Διεθνής σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού, πραγματοποιούσε προγράμματα που στόχο είχαν, όχι μόνον την κατανόηση και αποδοχή από τα παιδιά των υποχρεώσεων τους, αλλά και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

«Είμαι παιδί, δικαίωμά μου», απολαύστε το βίντεο της Ημέρας Οδηγισμού 2012.


Θυμάστε πόσο ομόρφυναν οι οδηγιστές την πόλη της Στυλίδας  το καλοκαίρι που μας πέρασε και τι μηνύματα μας πέρασαν? Ανατρέξτε στα παρακάτω άρθρα μας για να πάρετε μία γεύση του τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά και πόσο σημαντικό είναι να τα εμπιστευτούμε!

https://stilida.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6186.html

https://stilida.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6509.html

Τι ωραία που θα ήταν να μπορούσαμε να έχουμε ένα παράρτημα του Σώματος  Ελληνικού Οδηγισμού και στη Στυλίδα…Η εκπαίδευση δεν παρέχεται μόνο μέσω του σχολείου και της οικογένειας αλλά και μέσα από τέτοιους θεσμούς!

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Ανάπτυξης απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Ανάπτυξης σχετικά με ζήτημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση διέλευσης...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων