Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

“Εμείς οι πολίτες” : Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της χώρας

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με το ξεκίνημα του 2013 η χώρα μας, μετά την οικονομική στήριξη που εξασφάλισε, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα καταφέρει να αλλάξει ριζικά και να αναπτυχθεί ή θα επανέλθει στο δρόμο της κατάρρευσης και της χρεωκοπίας.

Η αλλαγή προς το καλύτερο, με ανάπτυξη και οικονομικά πλεονάσματα, δεν έρχεται με μειώσεις μισθών και συντάξεων ή με σκληρή φορολογία. Ίσως τα όσα αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται μέσα από το μνημόνιο να ήταν το «αναγκαίο κακό» εκεί που φθάσαμε. Ίσως και να ήταν τραγικά λάθη των δανειστών μας που μας υποχρέωσαν σε λύσεις που δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε αφού ήμασταν «με την πλάτη στον τοίχο». Ίσως.

Τώρα όμως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτά, να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον και να στοχεύσουμε στην αλλαγή. Αλλαγή της δημόσιας διοίκησης και των διαδικασιών της, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της δυνατότητας νέων επιχειρήσεων να σταθούν στα πόδια τους, αλλαγή σε πολλά άλλα και αλλαγή κυρίως της νοοτροπίας μας.

Σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να στρατευθούμε όλοι όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας και ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά για να αφήσουμε μόνους τους πολιτικούς στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Πρέπει συνεχώς να παρακολουθούμε το έργο τους και να τους βοηθάμε.

Κάθε πολίτης, με όποιον τρόπο μπορεί, πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στη μάχη. Άλλοι μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, άλλοι μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι μέσα από απλές προσπάθειες σαν αυτή που ξεκίνησε το  “Εμείς οι πολίτες”  με το ξεκίνημα του 2013.

Πρόκειται για μια προσπάθεια εθελοντών πολιτών για συστηματική παρακολούθηση  κυβερνητικών εξαγγελιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας μας.

Δείτε πώς το ” Εμείς οι Πολίτες” περιγράφουν τους στόχους τους στο www.emeisoipolites.gr :

Τι προσπαθούμε?

Ας δούμε πρώτα τι ΔΕΝ κάνουμε:

Δεν προτείνουμε πολιτικές λύσεις, αλλαγές ή δράσεις. Δεν προτείνουμε τίποτα. Γι’αυτά υπάρχουν τα κόμματα, οι πολιτικές, πολιτιστικές και άλλες κινήσεις πολιτών ή οργανισμοί.

Δεν κάνουμε καταγγελίες για οτιδήποτε. Γι’αυτά υπάρχουν, πέρα από τους μεμονωμένους πολίτες που ατομικά ενεργούν, συλλογικά θεσμικά όργανα του κράτους αλλά και κινήσεις πολιτών.

Τι κάνουμε;
Δεχόμαστε ότι κάθε Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε. Να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πάει μπροστά.

Πώς;
Επιλέξαμε αρχικά έναν αριθμό σημαντικών, κατά τη γνώμη μας, κυβερνητικών εξαγγελιών για δράσεις που έχουν να κάνουν με βελτιώσεις στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη, την δικαιοσύνη, την υγεία, την παιδεία και τον τουρισμό.

Αυτές τις δράσεις τις εντάξαμε στο βασικό εργαλείο της δουλειάς μας που ονομάζεται Σ.Ε.Π.Κ.Ε. (Σύστημα Ενημέρωσης Προόδου Κυβερνητικού Έργου). Ένα απλό λογισμικό στο οποίο αποθηκεύονται όλες οι εισερχόμενες πληροφορίες και με το οποίο τις επεξεργαζόμαστε ώστε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία των δράσεων.

Παρακολουθούμε αυτές τις επιλεγμένες Κυβερνητικές δράσεις και παρουσιάζουμε όλες τις πληροφορίες που έχουμε στην ιστοσελίδα μας. Όποτε παρατηρείται μια σημαντική πρόοδος ή καθυστέρηση σε μια δράση, η θετική ή αρνητική εξέλιξη αυτή, σημειώνεται με έμφαση ενώ παράλληλα ενημερώνονται με μήνυμά μας οι αρμόδιοι για το θέμα Υπουργοί.

Ελπίζουμε ότι έτσι όλοι οι πολίτες αλλά και κάθε τρίτος θα έχει σφαιρική αντίληψη του «πως πάνε τα πράγματα» και ότι η πληροφόρηση αυτή θα βοηθήσει και την Κυβέρνηση στο έργο της.
 Η Κυβέρνηση έχει τους μηχανισμούς της για την παρακολούθηση και το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Αυτό που δεν έχει είναι τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην πληροφόρησή της (crowdsourcing). Εδώ θα βοηθήσουμε εμείς.Το «Εμείς οι πολίτες» είναι μία ανοικτή απ’ευθείας γραμμή προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Οι πολίτες επικοινωνούν μαζί του χωρίς ιεραρχίες και ενδιάμεσους.Στην προσπάθειά μας δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπολίτευσης ή πλασματικής στήριξης των κυβερνητικών επιλογών μέσα από ωραιοποιήσεις. Υπάρχει πείσμα για την αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί μόνο αν όλοι, κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι, πολίτες, αλλά και οι δανειστές της χώρας μας, έχουν σαφή εικόνα της πορείας των βασικών κυβερνητικών δράσεων, θα έχουμε και συνεχείς βελτιώσεις σε οτιδήποτε παρεκκλίνει της ορθής πορείας και θα πάμε μπροστά.Η αξιοπιστία μας θα φανεί από τη δουλειά μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας επισκεφθείτε το emeisoipolites.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Τελευταία Νέα

Βίντεο & φωτογραφίες από την 22η Χορωδιακή Συνάντηση στη Στυλίδα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου στη Στυλίδα η 22η Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -