0
Δημοσιεύτηκε 26 Απρ 2014, 10:19   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

“Γόρδιος δεσμός” για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρωψηφοδέλτιο

τσιπρας

Την Τρίτη 29 Απριλίου θα παρουσιάσει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας το ευρωψηφοδέλτιο του  κόμματος.

Σε γόρδιο δεσμό έχει εξελιχθεί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανόλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο έκλεισε “επικοινωνιακά” και προσωρινά τις πληγές που άνοιξε η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά και οι δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή-καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου με τις οποίες χαρακτήρισε ουσιαστικά “τουρκικό πράγμα” την μειονότητα στη Θράκη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως από την πλευρά των πασοκογενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ το Γραφείου Τύπου του κόμματος την Τρίτη 29 Απριλίου ο πρόεδρος του κόμματος  Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τελικά το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο “Αθηναϊδα”.

Η χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας οφειλόταν αφενός στην ένταση που υπάρχει ακόμη στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου από το…”αυτογκόλ” Σαμπιχά και αφετέρου εξαιτίας της τριήμερης περιοδείας του κ Τσίπρά σε Ισπανία, Πορτογαλία και Τσεχία με την ιδιότητα του υποψήφιου Προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν.

Της τελικής ανακοίνωσης του ευρωψηφοδελτίου πάντως με την επιστροφή του κ. Τσίπρα θα προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με το μεν ζήτημα Σαμπιχά να θεωρείται λήξαν, το δε ζήτημα Χριστόπουλου όμως για κάποια στελέχη να παραμένει ανοιχτό.

www.newsit.gr


Niki Giannoulidou