0
Δημοσιεύτηκε 11 Νοέ 2012, 09:44   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Καλέ αυτοί πεινάνε………


Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.169 ευρώ, έξοδα κίνησης 600 και ταχυδρομικά τέλη 1.136 ευρώ. Συνολικά οι μικτές αποδοχές ενός βουλευτή φτάνουν
τα 8.700 χιλιάδες ευρώ. Η βουλευτική αποζημίωση ήταν και ο λόγος της αντιπαράθεσης βουλευτών της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή.

Α. Γεωργιάδης: Τα καθαρά είναι 5.400

«Τα μηνιαία εκκαθαριστικά είναι παραπλανητικά. Ο υπολογισμός γίνεται σε ετήσια βάση

(5.400 ευρώ μηνιαίως προ φόρων)», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φ. Πιπιλή: Παίρνουμε πάνω από 8.000 ευρώ

Η Φωτεινή Πιπιλή ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τονίζοντας πως οι συνολικές ακαθάριστες αποδοχές φτάνουν τα 8.217 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο υποστήριξε πως οι κρατήσεις που γίνονται στους βουλευτές είναι πάρα πολλές.

Μάλιστα η βουλευτής της Ν.Δ. διάβασε στον «αέρα» τη δική της εκκαθάριση που είναι 8.217 ευρώ. Η συζήτηση έγινε και οι διευκρινήσεις δόθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη του εκκαθαριστικού του από το βήμα της βουλής. Στην αποκάλυψη Κασιδιάρη είχε αντιδράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμφισβητώντας τα στοιχεία, χωρίς όμως να απαντήσει ποιες είναι οι απολαβές του. Παρέμβαση έγινε και από την προεδρεύουσα εκείνη τη στιγμή η οποία είπε ότι ότι δεν είναι αυτές οι απολαβές αλλά και πάλι δεν απάντησε ποιές είναι τελικά.

Σύμφωνα με την εκκαθάριση της κ. Πιπιλή, 5.700 είναι ο βασικός μισθός (αυτός που άλλοι βουλευτές λένε ότι είναι ο μισθός τους ήταν ερωτώνται), αλλά σε αυτό το ποσό προστίθενται 935 ευρώ για την οργάνωση γραφείου, 1136 ευρώ για ταχυδρομικές υπηρεσίες και 364 ευρώ για έξοδα κίνησης. Όταν αφαιρεθούν οι διάφορες κρατήσεις, ο μισθός αυτός γίνεται 6.408 ευρώ.

Η κ. Πιπιλή είπε επίσης ότι στους βουλευτές έχουν γίνει πολλές μειώσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ετησίως(….) Πάντως στο τελικό ποσό προστίθενται και οι αποδοχές από διάφορες επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν οι βουλευτές. Κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση επιτροπής αμειβόταν με 250 ευρώ, έγινε 150 ευρώ και τώρα θα πάει στα 105 ευρώ. Η αποζημίωση δε των βουλευτών, ελάχιστα θίγεται ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού από τα νέα μέτρα. 

πηγή imerisia.gr


Niki Giannoulidou