Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Μαραθώνιος Καινοτομίας “Smart Sterea Hackathon” από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει Μαραθώνιο Καινοτομίας “Smart Sterea Hackathon”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 02 Ιουλίου 2023, υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία στο κτίριο του «ΑΣΑΧ» (πλησίον της Σχολής Πεζικού) στη Χαλκίδα και απομακρυσμένα με εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τους ακόλουθους στόχους:

  • Δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών.
  • Στήριξη της νεανικής, καινοτόμου επιχειρηματικότητας και καταπολέμηση της ανεργίας.
  • Στήριξη της περιφερειακής οικονομίας, καθώς μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα.
  • Ανάδειξη καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα και τις προκλήσεις που απασχολούν τόσο το κοινωνικό σύνολο, όσο και τους πολίτες που ασχολούνται με συναφή θέματα.
  • Βελτιώσεις στην αποδοτικότητα και στην αποτελεσματικότητα φορέων, που ασχολούνται με κοινωνικά θέματα – κοινωνικές δράσεις, αξιοποιώντας τις νέες αναδυόμενες τεχνολογίες.
  • Διασύνδεση με την κοινότητα τεχνολογικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας.
  • Δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο.

 Στο πλαίσιο της δράσης μπορούν να συμμετέχουν -ενδεικτικά- μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, κοινωνιολόγοι, όπως επίσης φοιτητές και μαθητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τις θεματικές* του μαραθωνίου και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή.

 Η βράβευση των ομάδων που θα διακριθούν, θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, στην πόλη της Λαμίας.

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε από τη Χαλκίδα και θα ολοκληρώσουμε στη Λαμία τον Μαραθώνιο Καινοτομίας “Smart Sterea Hackathon”. Βασικοί στόχοι μας είναι να προωθήσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα, να καλλιεργήσουμε κουλτούρα συνεργασιών και να αναδείξουμε καινοτόμες ιδέες και λύσεις, που θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες. Απευθύνουμε κάλεσμα σε μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις εντός, αλλά και εκτός Στερεάς Ελλάδας και ευελπιστούμε να μετεξελιχθεί το “Sterea Hackathon” σε μια αστείρευτη πηγή καινοτόμων λύσεων».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας τόνισε: «Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε το 1Ο Sterea Hackathon καθώς αποτελεί μία ευκαιρία να αναδειχτούν καινοτόμες ιδέες από τους συμμετέχοντες, στις θεματικές ενότητες που έχουμε ορίσει. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε νοοτροπία που την ορίζει η καινοτόμος σκέψη και η συνεργασία. Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη νέων ιδεών και η δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων ώστε να γίνουμε καλύτεροι ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!»

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://crowdhackathon.com/smartsterea

 

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων