Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Μήνυμα της Δημάρχου Στυλίδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε την γυναίκα ως μητέρα, σύντροφο, εργαζομένη, επιστήμονα, πολιτικό και τέλος ως μαχήτρια στη σύγχρονη, απαιτητική και πολυσύνθετη εποχή. Ο σεβασμός στη γυναίκα αποτελεί την αφετηρία στην κατεύθυνση της ουσιαστικής κατοχύρωσης της ισότητας των δυο φύλων και η 8η Μαρτίου συμβολικά επισημαίνει το καθήκον των σύγχρονων πολιτισμένων κοινωνιών για την αναγνώριση της προσφοράς και του ρόλου των γυναικών, υπενθυμίζει τους αγώνες για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και για ίσες ευκαιρίες στη ζωή και στον ελεύθερο χρόνο.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιατί μας υπενθυμίζει την προσφορά της γυναίκας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, είναι το σύμβολο των αγώνων των γυναικών για τα δικαιώματά τους, είναι η ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεών τους αλλά και αφετηρία νέων στόχων στην κατεύθυνση της ουσιαστικής κατοχύρωσης της ισότητας των δυο φύλων, ο αγώνας για την εδραίωση, την ενδυνάμωση και την υπεράσπισή τους.

Όμως, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα στην κατεύθυνση της ισότητας των δυο φύλων, δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζονται να μείνουν οριστικά στο παρελθόν παλαιές νοοτροπίες, βαθιά ριζωμένες διακρίσεις, άσκοποι ανταγωνισμοί, εργασιακές ανισότητες. Μέσα στις οικογένειες, και γενικότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, οι καταιγιστικές κρίσεις των τελευταίων ετών, παρόλο που η γυναίκα βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων, ωθούν σε συνεχή αγώνα για την εδραίωση και την ενδυνάμωση της θέσης της στην σύγχρονη πραγματικότητα. Η πανδημία επηρέασε αρνητικά τη ψυχική υγεία των γυναικών, με μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης κατάθλιψης από ότι στους άνδρες, λόγω της τηλεργασίας, τη συνεχή παρουσία των παιδιών μέσα στο σπίτι τον άνισο καταμερισμό των οικιακών εργασιών και γενικά τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση.

Θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες που σηκώνουν το βάρος της προσφυγιάς, στις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν με αφοσίωση την πανδημία covid-19 ως γιατροί, νοσοκόμες και εργαζόμενες στη δημόσια υγεία και την κοινωνική περίθαλψη, στις εργαζόμενες αλλά και στις ανύπανδρες μητέρες και στα θύματα κάθε μορφής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, καταναγκασμού και ενδοοικογενειακής βίας.

Σήμερα αλλά και κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου θα γιορτάζουμε την ημέρα αυτή, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η κοινωνία έχει ανάγκη την αρμονική συμπόρευση όλων μας και η γυναίκα πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει. Γι αυτό λοιπόν θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου!

Χρόνια μας πολλά!

 

Η Δήμαρχος Στυλίδας

                                                                                        Βιργινία Στεργίου

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ανοίγει η πλατφόρμα στις 25/9 για τις νέες ταυτότητες – Η διαδικασία και πότε θα πληρώνουμε διπλά

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων με τα ραντεβού στα Αστυνομικά Τμήματα...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων