0
Δημοσιεύτηκε 15 Σεπ 2014, 22:35   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος εξέδωσε δική της Καινή Διαθήκη

img 7757 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Την πρώτη μηνιαία σύναξη για το νέο Εκκλησιαστικό έτος πραγματοποίησαν οι Εφημέριοι των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Στυλίδος και Πελασγίας την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό-Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία.

img 7753 0 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Οι εργασίες της συνάξεως άρχισαν με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά. Στη συνέχεια ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης ανέπτυξε εισήγηση με θέμα «Η Καινή Διαθήκη και ο Ιερεύς».

img 7751 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε την ανάγκη πρώτοι οι ιερείς πέρα από τα καθιερωμένα αναγνώσματα της θείας Λατρείας να βάλουν πρόγραμμα στον εαυτό τους, την καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής και να πείσουν τους πιστούς να έχουν στενότερη σχέση με Αυτήν. Ο λόγος του Θεού φωτίζει το νου, ενισχύει το φρόνημα και στηρίζει στις θλίψεις της ζωής κάθε άνθρωπο. Τέλος ανεκοίνωσε την έκδοση της Καινής Διαθήκης από την Ιερά Μητρόπολή μας και παρεκάλεσε τους Ιερείς να προωθήσουν στις Ενορίες τους την Καινή Διαθήκη και να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη της Εκκλησίας στην καθημερινή ανάγνωση των Γραφών.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο σε ποιμαντικά και διοικητικά θέματα και διεξήχθη συζήτηση, όπου οι ιερείς κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις. Τέλος διενεμήθη σε όλους τους Εφημερίους έντυπο υλικό.

Για τις υπόλοιπες  Αρχιερατικές Περιφέρειες η σύναξη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9:00π.μ.

http://www.imfth.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou