0
Δημοσιεύτηκε 1 Απρ 2013, 06:00   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

Οι άνδρες είδος υπό εξαφάνιση?

Power struggle

Δύσκολους καιρούς ζουν οι άνδρες, σύμφωνα με την Αυστραλή επιστήμονα Jenny Graves, η οποία υποστηρίζει πως το «ισχυρό φύλο» οδεύει προς την εξαφάνιση.

Η πρόβλεψη της Δρ. Graves βασίζεται στον αριθμό των γονιδίων στα ανδρικά και τα γυναικεία χρωμοσώματα και συγκεκριμένα στην «τρωτότητα» που παρουσιάζει το ανδρικό χρωμόσωμα Y.

Το γυναικείο χρωμόσωμα Χ περιέχει 1.000 υγιή γονίδια ή και περισσότερα.

Το ανδρικό χρωμόσωμα Y ξεκίνησε με περίπου ίδιο αριθμό γονιδίων, ωστόσο με το πέρασμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών «εκφυλίστηκε» με αποτέλεσμα να απομείνουν λιγότερα από 100 γονίδια στον σύγχρονο άνδρα.

Η Δρ. Graves υποστηρίζει ότι το χρωμόσωμα Y, και κατ’ επέκταση οι άνδρες, θα εξαφανιστεί σε πέντε εκατομμύρια χρόνια.

Ωστόσο άλλοι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία. Η Δρ. Robin Lovell-Badge βιολόγος στο Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Ιατρική Έρευνα υποστηρίζει ότι η παρακμή του χρωμοσώματος Y δεν είναι συνεχόμενη και πως το ανδρικό χρωμόσωμα δεν έχει χάσει κανένα γονίδιο τα εδώ και 25 εκατομμύρια χρόνια.

Η Αυστραλή επιστήμονας που προβλέπει την εξαφάνιση των ανδρών υποστηρίζει πως όταν καταρρεύσει το ανδρικό χρωμόσωμα Y θα μπορούσαμε να το αντικαταστήσουμε με ένα άλλο χρωμόσωμα, δημιουργώντας ένα νέο είδος ανθρώπου.

πηγή econews.gr


Niki Giannoulidou