0
Δημοσιεύτηκε 2 Ιούλ 2012, 00:26   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ !

Ακολουθώντας  το κλίμα των ημερών είπαμε να “παίξουμε αλλιώς μπάλα” και να σας δώσουμε αυτό που λένε “χρήσιμη πληροφορία της ημέρας”…
Να λοιπόν ποιοι είναι  οι 10 πιο Ποδοσφαιρόφιλοι Λαοί !

10.Γερμανοί: Οι Γερμανοί λατρεύουν την ομάδα τους και η πορεία της Εθνικής τους είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας. Περιφέρονται εντός της Γερμανίας για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους (κυρίως τις Μπάγερν Μονάχου και Χέρτα). Τα γήπεδα γεμίζουν κατά 85% Μ.Ο.

9.Ιάπωνες: Μετά την επιτυχή διοργάνωση του Μουντιάλ 2002 η αγάπη των Γιαπωνέζων για το ποδόσφαιρο αυξήθηκε ραγδαία στο 86%. Οι περισσότεροι φανατικοί ανήκουν στην ομάδα Γκάμπα Οσάκα.

8.Ισπανοί: Μια από τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθείται και από αρκετή δόση φανατισμού. Τα γήπεδα έχουν πληρότητα 87%, ενώ είναι συχνές οι κόντρες οπαδών μεταξύ των Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

7.Μεξικάνοι: Οι Μεξικάνοι ακολουθούν παντού την ομάδα τους και τα χαρακτηριστικά τους σομπρέρο δίνουν τη δική τους νότα στα γήπεδα. Οι φανατικότεροι οπαδοί είναι αυτοί της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, ενώ τα γήπεδα έχουν 90% πληρότητα.

5.Ιταλοί: Θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς φιλάθλους καθώς η υποστήριξη της ομάδας τους και της εθνικής τους είναι επιβεβλημένη. Τα γήπεδα έχουν πληρότητα 93% ενώ οι φίλαθλοι των Ρόμα, Μίλαν και Ίντερ πάντα είναι στο επίκεντρο…

4.Βραζιλιάνοι: στα γήπεδα της χώρας χάνονται δεκάδες ζωές κάθε χρόνο λόγω των συμπλοκών των φιλάθλων. Το γεγονός ότι προμηθεύουν με παίκτες τον υπόλοιπο κόσμο έχει κάνει τους βραζιλιάνους ακόμη πιο φανατισμένους.

3.Ινδονήσιοι: Οι Ινδονήσιοι φίλαθλοι είναι απλά θανατηφόροι. Σχεδόν σε κάθε ματς πέφτει ξύλο και επεμβαίνει η αστυνομία. Τα γήπεδα έχουν πληρότητα 96% και οι φανατικοί οπαδοί ανήκουν στις Περσεμπάγια, ΠΣΙΣ και ΠΣΙΜ.

2.Αργεντίνοι: Όπως και στην Ινδονησία οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών είναι συχνό φαινόμενο (κυρίως μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα). η λατρεία τους για την Εθνική είναι τεράστια και παίκτες όπως ο Μαραντόνα θεωρούνται ημίθεοι… Τα γήπεδα αγγίζουν το 97% της πληρότητας.

1.Άγγλοι: Οι ιδρυτές του χουλιγκανισμού δεν φοβούνται να δημιουργήσουν και σε άλλες χώρες επεισόδια όταν είναι μεθυσμένοι. Τραγουδούν με υπερηφάνια τον εθνικό τους ύμνο και γεμίζουν τα γήπεδα κατά 99% κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Η “στρογγυλή θεά” είναι ιδιαίτερα προσφιλής και στην Ελλάδα βέβαια, αλλά κατά πως δείχνουν τα παραπάνω δεν είμαστε και τόσο “κολλημένοι” με το άθλημα…..Άλλωστε εδώ είναι Ελλάδα!Παθιαζόμαστε αλλά δεν “κολλάμε” ποτέ σε ένα πράγμα!
“Παίξε μπάλα” Ελλαδάρα μου!


Niki Giannoulidou