Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

22-24 Νοεμβρίου στη Λαμία:Πανελλήνιο Συνέδριο Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής

3

To Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, με έδρα τη Λαμία, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ελληνική Εταιρία Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής, διοργανώνουν στις 22-24 Νοεμβρίου 2013, στο αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, στη Λαμία, το καθιερωμένο 8ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής.

Το Συνέδριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός της Ελληνικής Εταιρίας Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής (ΕΕΥΒΒ), αποσκοπεί στο να συνευρεθούν πολλοί ερευνητές από σχετικούς τομείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να αλληλεπιδράσουν γόνιμα για τη δημιουργία επιστημονικών δικτύων και συνεργασιών. Παράλληλα διοργανώνονται και δυο εργαστηριακά σεμινάρια για νέους ερευνητές που θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν καινούρια εργαλεία πληροφορικής, για να προάγουν την έρευνά τους.
Τα συνέδρια της ΕΕΥΒΒ, διεξάγονται σε ετήσια βάση με μεγάλη επιτυχία και προβολή. Προηγούμενα συνέδρια έχουν γίνει σε πόλεις με αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Τμήματα και Ερευνητικά Ιδρύματα, όπως στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Κρήτη, στην Αλεξανδρούπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο διεξάγεται στην έδρα του Τμήματος που παρέχει πτυχία με τη μεγαλύτερη συνάφεια προς τη Βιοπληροφορική, οπότε και αναμένεται να έχει
μεγάλη επιτυχία εφόσον πολλοί φοιτητές προτίθενται να το παρακολουθήσουν.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, όπως το πρόγραμμα, τα εργαστηριακά
σεμινάρια, την υποβολή εργασιών, τους προσκεκλημένους ομιλητές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:
https://sites.google.com/site/hscbb13/home

Για την Ελληνική Εταιρεία Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής

Η Ελληνική Εταιρεία Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής (ΕΕΥΒΒ), http:///www.hscbb.gr είναι η επιστημονική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν δεκάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι ασχολούνται με την Υπολογιστική Βιολογία και τη Βιοπληροφορική. Είναι μοναδική επιστημονική εταιρεία (σωματείο) με το αντικείμενο αυτό στην Ελλάδα και είναι μέλος (affiliated)
της αντίστοιχης διεθνούς ομοσπονδίας (International Society for Computational Biology http://www.iscb.org/iscb-affiliates-europe#hellenic ). Η ΕΕΥΒΒ αναμένεται να παίξει ρυθμιστικό και συντονιστικό ρόλο σε συναφή κοινοτικά έργα εθνικής προτεραιότητας, όπως η είσοδος της Ελλάδας στο Διεθνές Πρόγραμμα ELIXIR, καθώς και το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υλικοτεχνικής Υποδομής για τις Επιστήμες Ζωής και την Πληροφορική».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Αφοί Τσιμπούρη • Υδραυλικά

Τελευταία Νέα

Βίντεο & φωτογραφίες από την 22η Χορωδιακή Συνάντηση στη Στυλίδα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου στη Στυλίδα η 22η Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων