Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Πώς να “σβήσετε” τα προσωπικά σας δεδομένα από την Google

30486814dd36e3f9b378a4056b6f2ad0_LΡόλο προστάτη των προσωπικών μας δεδομένων κατά τη διακίνησή τους μέσω internet αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε. 

 

Σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία Google υποχρεούται να διαγράψει από τη μηχανή αναζήτησης όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφόσον αυτοί το επιθυμούν σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δικαστηρίου επιτρέπει στους χρήστες της Google να διαγράψουν από τη μηχανή αναζήτησης όλους τους συνδέσμους που οδηγούν σε αληθή ή ψευδή στοιχεία ή στοιχεία του παρελθόντος που αφορούν αυτούς ακόμα και αν αυτά είναι αναρτημένα νόμιμα στο διαδίκτυο. Εξαίρεση αποτελούν τα στοιχεία δημόσιων προσώπων όπου τα στοιχεία τους δεν αφορούν μόνο σε αυτούς αλλά και σε άλλα πρόσωπα.

Η υπόθεση περί προσωπικών δεδομένων ξεκίνησε το 2001 από την καταγγελία ενός Ισπανού ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το σπίτι που αγόρασε, συνέχιζε ύστερα από καιρό να εμφανίζεται στα δεδομένα της Google ως ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι οι χρήστες της Google έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν όλους τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε προσωπικά τους στοιχεία υποβάλλοντας μια αντίστοιχη αίτηση στον υπεύθυνο διαχείρισης της μηχανής αναζήτησης ο οποίος και θα κρίνει την εγκυρότητα της αίτησης.

fpress.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -