0
Δημοσιεύτηκε 17 Αυγ 2012, 09:14   /   ΔΙΑΦΟΡΑ
 
 

ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΣΣΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!

Κάθε φορά που λες «δεν μπορώ», να σκέφτεσαι πως μία ομάδα γυναικών από τη Θεσσαλία προσπαθεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας!

Μια δημιουργική ομάδα με κοινωνικό στόχο!

Οι δραστήριες γυναίκες στους Αγ. Αναργύρους Κιλελέρ φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία της Θεσσαλίας, αξιοποιώντας τα δώρα της ελληνικής φύσης. Μέσα στο καλοκαίρι θα ιδρύσουν τον «Αστικό Συνεταιρισμό Κοινωνικού Σκοπού», με την επωνυμία «Νοσταλ-γαία» και στόχο την παραγωγή και τυποποίηση αρωματικών φυτών, όπως τη ρίγανη και το χαμομήλι.

Η ιδέα για τη δημιουργία του συνεταιρισμού ανήκει στη Θωμαή Παυλοπούλου – Μπαζάνα, η οποία συμμετέχει και στο σύλλογο Γυναικών Αγίων Αναργύρων και σκέφτηκε να προσδώσει κοινωνική χροιά στην ερασιτεχνική της ενασχόληση με τα αρωματικά φυτά.

«Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε σε πρώτη φάση τα τοπικά βότανα και φυτά, αλλά στη συνέχεια θέλουμε να επεκταθούμε και στις λεγόμενες super τροφές: το γκότζι και το ιπποφαές», αναφέρει. Η ομάδα που θα αναλάβει την επεξεργασία, τυποποίηση και παραγωγή των φυτών βάλσαμο, τήλιο, φασκόμηλο, ρίγανη, χαμομήλι κ.α. προς το παρόν μετρά 15 άτομα, από τα οποία τα περισσότερα είναι άνεργα.
«Τα ελληνικά φυτά έχουν μοναδικές ιδιότητες. Για παράδειγμα το ριγανέλαιο και το βαλσαμέλαιο έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ωφελούν το δέρμα. Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε αυτές τις πληροφορίες και στο κοινό», τονίζει η κ. Παυλοπούλου – Μπαζάνα. Ο υπό σύσταση συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει επαφές και με το Δασαρχείο Λάρισας, ώστε να συλλέγει βότανα σε άγρια μορφή, τα οποία και θα επεξεργάζεται.

Η προσπάθεια υλοποιείται με τη βοήθεια της Εταιρείας «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» και υπό την επίβλεψη του γεωπόνου Ντίνου Μπλιάτσιου.

Το μήνυμα: «Το πιστεύουμε, το ξέρουμε, το αγαπάμε. Ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να δώσουμε και ωφέλιμες θέσεις εργασίας σε ντόπιους που το έχουν ανάγκη».

Γιατί όχι και στο Δήμο μας?Niki Giannoulidou