Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση της Γ.Γ.Ε.Τ. με θέμα «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία»

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΥΡΔΑΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση της Γ.Γ.Ε.Τ. με θέμα «Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία».

Eκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρης Βουρδάνος παρευρέθη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) στα πλαίσια της ενημέρωσης για το νέο θεσμικό πλαίσιο και την Εθνική Στρατηγική για την Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00’ στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Λ.Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και χαιρέτισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Ανάπτυξης κ.Δημήτριος Σιούφας, παρευρέθη επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενώ κεντρικός ομιλητής της παρουσίασης του νέου θεσμικού πλαισίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Δρ.Χρήστος Βασιλάκος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι στόχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελεί η αναδιάρθρωση του αναπτυξιακού της μοντέλου, με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, αποσκοπώντας στην ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγικής δομής, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική.

Επισημαίνει δε ότι οι επενδύσεις στην παιδία, στην επιστήμη, στην έρευνα, στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, αποτελούν κεντρικό εργαλείο για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα είναι «βιώσιμο» , που θα είναι «έξυπνο» και θα στηρίζεται στην καινοτομία και την υψηλή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού. Η Ερευνα, η Τεχνολογία και η Καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν βασικούς μοχλούς για την Ανάπτυξη, την Αύξηση της Απασχόλησης και να συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Διόδια: Αυξάνοντα κατά 7,6% από το 2024

Αύξηση των διοδίων κατά 7,6% από το νέο έτος συμφώνησαν το υπουργείο Υποδομών και οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων, ύστερα από μακρά...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων