Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Τα πάντα στο φως:«διαφάνεια@Στερεά» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

αρχείο λήψης

Σε αυτές τις ημέρες, που η διαφάνεια στο δημόσιο βίο δέχεται απανωτά χτυπήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καινοτομεί, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά».

Πρόκειται για ένα ενιαίο σύστημα δημοσιοποίησης όλων των επικείμενων διαγωνισμών των προμηθειών, των υπηρεσιών, των έργων και γενικότερα των δαπανών, στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, και με την οποία επιχειρείται η επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης διαφάνειας, συμμετοχής επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις διαδικασίες και εξοικονόμησης πόρων.

Η νέα αυτή ηλεκτρονική πλατφόρμα, λειτουργεί πιλοτικά από τον Μάρτιο, υπό τον τίτλο «Ευρετήριο Διαγωνισμών», ενώ από σήμερα, με ειδικό banner και τίτλο «διαφάνεια@Στερεά», που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Περιφέρειας, καθίσταται ακόμη πιο εύχρηστη και λειτουργική για κάθε ενδιαφερόμενο. O χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις εν εξελίξει διαδικασίες δαπανών αλλά και να διερευνήσει στοχευμένα, επιλέγοντας πιο εξειδικευμένα κριτήρια αναζήτησης (προϋολογισμός, είδος δαπάνης, Περιφερειακή Ενότητα, είδος διαγωνισμού, ημερομηνία, ΑΔΑ, κ.α.).

Με τον τρόπο αυτό, οι διαδικασίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι πλέον ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, με τις υπηρεσίες της να εφαρμόζουν έμπρακτα την αρχή της διαφάνειας. Χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, και προπαντώς με αίσθημα ευθύνης, η Στερεά Ελλάδα, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σε κάθε πολίτη που συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες της, αλλά και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να έχει ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύονται τα χρήματά του.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πριν ακόμη παρακαμφθεί με νόμο του κράτους η Διαύγεια και πληγεί η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες στο δημόσιο, έθεσε σε λειτουργία την καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά». Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κάθε επιμέρους νομοθετικής πρωτοβουλίας, στη Στερεά Ελλάδα εμείς συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη, αναρτώντας τα πάντα στο διαδίκτυο. Βγάζουμε τα πάντα στο φως, χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο. Γιατί η ορθή διοίκηση οφείλει να λογοδοτεί αλλά και να ελέγχεται καθημερινά».

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς και μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Στυλίδας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου και Λυκείου Στυλίδας, Αγαπητοί μαθητές του...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων