Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Διευκολύνονται τα ταξίδια σας στην Ευρώπη, χάρη στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί σε επίπεδο ΕΕ: μπορείτε να περνάτε ευκολότερα τα σύνορα της χώρας σας, να λαμβάνετε υγειονομική περίθαλψη στο εξωτερικό, να παίρνετε μαζί σας το κατοικίδιό σας, να μιλάτε από το κινητό σας χωρίς υπερβολική επιβάρυνση, να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας ως επιβατών.
Να έχετε μαζί σας την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, όταν επιβιβάζεστε σε αεροπλάνο ή κατά την άφιξη ή αναχώρησή σας από την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο ή τη Ρουμανία. Ακόμη κι αν ταξιδεύετε μεταξύ χωρών που ανήκουν στην άνευ συνόρων ζώνη της ΕΕ, σας συνιστούμε να έχετε τα έγγραφα αυτά μαζί σας σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, χρειαστεί να δώσετε τα στοιχεία σας.
Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας. Όταν βρίσκεστε σε χώρα της ΕΕ, στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία ή την Ελβετία, έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε τις ίδιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης με τους πολίτες της χώρας αυτής.
Τηλεφορτώστε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου με πληροφορίες για θέματα υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να μπορείτε να πληροφορείστε εύκολα για τους κανόνες υγειονομικής περίθαλψης που ισχύουν στην ξένη χώρα όπου βρίσκεστε. Η εφαρμογή αυτή δίνει γενικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας, τους αριθμούς κλήσης για επείγοντα περιστατικά, την υγειονομική κάλυψη, το προβλεπόμενο κόστος, την επιστροφή χρημάτων, καθώς και το πού πρέπει να απευθυνθείτε σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας σας.
Μην ξεχάσετε να βγάλετε διαβατήριο και για τη γάτα, τον σκύλο ή το κουνάβι σας, εάν σκοπεύετε να το πάρετε μαζί σας στο ταξίδι. Με το διαβατήριο αυτό πιστοποιείται ότι το ζωάκι σας έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας. Δείτε ποιοι κανόνες ισχύουν σε κάθε χώρα προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Επίσης, ανάλογα με τη χώρα, ισχύουν κανόνες και για άλλα είδη ζώων.
Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Οι κανόνες της ΕΕ για την περιαγωγή σάς προστατεύουν από «φουσκωμένους λογαριασμούς» όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας στο εξωτερικό. Μπορείτε να ορίσετε ανώτατα ή κατώτατα όρια όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολύ το κινητό σας, ιδιαίτερα για σύνδεση με το Διαδίκτυο ή για αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Όρια έχουν τεθεί επίσης στα τέλη περιαγωγής για κλήσεις και αποστολή sms.
Σημειώστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που ισχύει σε όλη την ΕΕ: 112.Καλέστε αυτό το νούμερο για επείγοντα περιστατικά. Ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και οι τηλεφωνητές μιλούν διάφορες γλώσσες, ανάλογα με τη χώρα.
Μάθετε τα βασικά δικαιώματα που έχετε ως επιβάτης αεροπλάνου ή τρένου. Μπορείτε να τηλεφορτώσετε τη νέα εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για τα δικαιώματα των επιβατών, που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βρίσκετε εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε περίπτωση προβλήματος.
Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία πληροφόρησης Europe Direct, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι μπορεί η ΕΕ να κάνει για σας. Μπορείτε να απευθύνεστε στην υπηρεσία αυτή σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της Ένωσης.
Εάν βρίσκεστε σε χώρα εκτός ΕΕ, έχετε δικαίωμα να λάβετε βοήθεια από την πρεσβεία ή το προξενείο οποιουδήποτε κράτους μέλους της ΕΕ στη χώρα αυτή, εφόσον η δική σας χώρα δεν διαθέτει εκεί προξενική αρχή.

Καλό ταξίδι!!!

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Αφοί Τσιμπούρη • Υδραυλικά

Τελευταία Νέα

Με ομοφωνία οι αποφάσεις του χθεσινού Δ.Σ. Στυλίδας, εκτός από την εκτέλεση του προϋπολογισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, δια ζώσης τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας για συζήτηση...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων