Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Το μήνυμα του Δημάρχου Στυλίδας για τη Γιορτή της Μητέρας

….γλύκα του κεχριμπαριού … και χάρη του μαγνήτη,

ομορφιά τ’ αυγερινού ….. και φως του αποσπερίτη.

…Μητέρα της ζωής / γεννήτρα και τεχνίτρα.

Κωστής Παλαμάς

 

Η πιο θεμελιώδης προσωπικότητα στη ζωή μας, είναι η μητέρα μας. Η μητέρα είναι αυτή που μας έφερε στον κόσμο, που μας αναθρέφει, μας προστατεύει και μας αγαπά ανελλιπώς, και το πιο ουσιώδες ……. χωρίς όρους.

Είναι η πιο σημαντική μορφή στη ζωή κάθε ανθρώπου, καθώς η μητρική αγάπη και φροντίδα είναι απαραίτητες για την ψυχική και σωματική μας ανάπτυξη.

Μητέρα είναι ένας Καμβάς ζωγραφικής πλημμυρισμένος με ζωηρά, θερμά, έντονα λαμπερά  χρώματα που θα παραμείνουν ανεξίτηλα στην ζωή όλων μας από την στιγμή της γέννησης μας μέχρι και το τέλος, είναι μια καρδιά που συνδυάζει την αγάπη με τη γενναιότητα, τη στοργή με τη θυσία.

Είναι δύσκολο να δώσουμε με επιτυχία και πληρότητα τον ορισμό της μάνας. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια ανήσυχη καρδιά, που συνεχώς αγωνιά, μηχανεύεται τις πιο απίθανες λύσεις, μια καρδιά  που εκούσια αιμορραγεί για να μεταγγίζει τη ζωή στο παιδί της.

Είναι ένα αξεπέραστο σύμβολο, αυτοθυσίας και καρτερίας, ένα σύμβολο που διασπά την πεζή πραγματικότητα, κινούμενη στην σφαίρα των ιδανικών.

Μάνα είναι η ευχή… που μας στηρίζει σε κάθε δύσκολη στιγμή και μας δίνει την αγάπη και τη συναισθηματική στήριξη που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Μητέρα είναι η εκπαίδευση στον αλτρουισμό, τη συμπόνια και την ανθρωπιά, την αφοσίωση, την αγάπη και τη θυσία. Είναι τιμητική υποχρέωση για όλους μας, να κατανοήσουμε και αναγνωρίσουμε τον ρόλο της Μητέρας στη ζωή μας και να  δείξουμε την εκτίμησή μας με λόγια αγάπης και πράξεις ευγνωμοσύνης. Ας γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα με χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη προς τις μητέρες μας και ας τους δώσουμε την αγάπη και τη στήριξη που τόσο αξίζουν.

Τις θερμότερες ευχές μου, σε όλες τις μητέρες, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην δική μου μητέρα που συνεχίζει να μου χαρίζει απλόχερα την αγάπη της και να αγωνιά όπως όταν ήμουν παιδί.

Χρόνια πολλά ΜΗΤΕΡΑ!

Γιάννης Αποστόλου

Δήμαρχος Στυλίδας

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -