0
Δημοσιεύτηκε 7 Σεπ 2018, 21:40   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

3 Δράσεις Στήριξης των μαθητών από την Περιφέρεια Στερεάς με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

unnamed

Με τρεις δράσεις της Δομής «Γέφυρα», που στόχο έχουν την ισότιμη κάλυψη των αναγκών των μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση, ξεκινάει φέτος η σχολική χρονιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η 1η δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η δράση έρχεται να ενισχύσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτητικές συνθήκες της οικογενειακής μέριμνας και την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι οι επιταγές εξαργυρώνονται στα τοπικά καταστήματα, στηρίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η 2η δράση με τίτλο «Μαθαίνω ξένες γλώσσες», παρέχει εφάπαξ «Κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 180€/μαθητή για την κάλυψη μέρους του ποσού των διδάκτρων σε φροντιστήρια εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν στην AJuniorΑγγλικών, ενισχύοντας τους γονείς που δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ετήσια δίδακτρα φοίτησης των παιδιών τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση της πρόσβασης των μαθητών για την απόκτηση γνώσεων που τους είναι απαραίτητες. Παράλληλα, ενισχύονται οι τοπικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φροντιστηριακής εκπαίδευσης ξένων γλωσσών.

Η 3η δράση με τίτλο «…μετά το σχολείο», αναφέρεται στην εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσω «Κουπονιού αγορών» (Voucher) αξίας 200€/μαθητή, για την κάλυψη μέρους ή όλου του ποσού της ετήσιας συνδρομής για συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες Άθλησης, Δημιουργικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης. Η δράση θα καλύψει αφενός ανάγκες παιδιών & εφήβων που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, και αφετέρου μαθητών Γυμνασίου των οποίων οι οικογένειες διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας. Παράλληλα, ενισχύονται οι τοπικές επιχειρήσεις, σύλλογοι, σωματεία, ακαδημίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων άθλησης, δημιουργικής & ψυχαγωγικής απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr. (τηλ. 2231028725, email:info@gefyra.com.gr)

Για τη δράση ΑΡΧΗ…ΖΩ

Πληροφορίες & αιτήσεις συμμετοχής επιχειρήσεων που διαθέτουν προς πώληση σχολικά είδη, γραφική ύλη, χαρτικά, κλπ (πχ. Βιβλιοπωλεία):

http://www.gefyra.com.gr/drasi/parohi-ektaktoy-oikonomikoy-voithimatos-gia-ta-paidia-tis-taxis-dimotikon-sholeion-perifereias

Για τη δράση Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Πληροφορίες & αιτήσεις συμμετοχής επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες φροντιστηριακής εκπαίδευσης (Φροντιστήρια ξένων γλωσσών) και διαθέτουν τους αντίστοιχους ΚΑΔ:

http://www.gefyra.com.gr/drasi/oikonomiki-enishysi-gia-mathites-dimotikoy-meli-oikogeneion-tis-perifereias-stereas-elladas

Για τη δράση «…Μετά το Σχολείο»

Πληροφορίες & αιτήσεις συμμετοχής επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες άθλησης ή δημιουργικής ή ψυχαγωγικής απασχόλησης το οποίο προκύπτει από το αντικείμενο δραστηριότητας και τους αντίστοιχους ΚΑΔ (για εμπορικές επιχειρήσεις) ή από το καταστατικό (για αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους):

http://www.gefyra.com.gr/drasi/oikonomiki-enishysi-gia-paidia-kai-efivoys-gia-kalypsi-meroys-i-oloy-toy-posoy-tis-etisias


Niki Giannoulidou