Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Απαγορεύονται από φέτος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία


Οι περισσότεροι μαθητές είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, με τα tablet, τα laptop και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές να ακολουθούν. Όσα βολεύουν, μάλιστα, το πιθανότερο είναι ότι έχουν μια θέση στην τσάντα αλλά και στην τσέπη τους στο σχολείο… τουλάχιστον μέχρι τώρα αφού, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, από φέτος οι μαθητές δεν επιτρέπεται να τα έχουν μαζί τους στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:Απαγορεύονται από φέτος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία
1. Οι μαθητές απαγορεύεται να έχουν κινητά τηλέφωνα εντός του σχολείου.
2. Δεν επιτρέπεται, επίσης, να έχουν στην κατοχή τους οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι με σύστημα επεξεργασίας ήχου και εικόνας.
3. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές εκτός από τον εξοπλισμό που διαθέτει το σχολείο, μόνο στα πλαίσια του μαθήματος και για τις ανάγκες που αυτό απαιτεί.
4. Τέλος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών ή βίντεο με μαθητές εντός των σχολικών χώρων πρέπει να αποφεύγεται αφού αποτελούν προσωπικά δεδομένα και η δημοσίευσή τους επιτρέπεται μόνο μετά την προηγούμενη συγκατάθεση των ατόμων που συμμετέχουν σ’ αυτά.
Το αν πραγματικά θα τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση θα φανεί στην πράξη. Πάντως, το Υπουργείο δεν αναφέρεται σε «κυρώσεις» σε περίπτωση που ένας μαθητής «πιαστεί» να έχει μαζί του το κινητό τηλέφωνο…
Πηγή: edu.klimaka.gr

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εν έτη 2016 και κάποιοι προσπαθούν να απωθήσουν την τεχνολογία μέσα από τα σχολεία! Όταν άλλες χώρες και ΚΡΑΤΟΙ προσπαθούν να εντάξουν την τεχνολογία μέσα στην εκπαίδευση και να έχουν νέους που να χειρίζονται άπτεστα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφή συσκευές. Πόσο πιο πίσω θα πάει αυτή η εκπαίδευση στην Ελλαδίτσα μας? Έλεος με τραγικούς νόμους που στόχο έχουν μόνο την παραγωγή άμυαλων εργατών για συμφέροντα εργοδοτών..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -