0
Δημοσιεύτηκε 16 Δεκ 2013, 12:56   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

Αυτοί είναι οι “Φιλικοί” του Γυμνασίου Ραχών! Μπράβο στα παιδιά!

img 7009 300x170 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΡΑΧΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΧΩΝ ! Η πορεία του Γυμνασίου Ραχών στον φετινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τον σχολικό εκφοβισμό ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 με την ανακοίνωση του τελικού νικητή.

Το διαγωνισμό, που προάγει τον σεβασμό της διαφορετικότητας στο σχολείο, διοργάνωσαν από κοινού το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. sebomai ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΡΑΧΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΧΩΝ ! Παρά την αξιόλογη προσπάθεια, η ομάδα των “Φιλικών” του Γυμνασίου Ραχών που έλαβε μέρος με την πεντάλεπτη ταινία “Δε Σιωπώ. Αντιδρώ!”, δε συμπεριλήφθηκε στην τελική δωδεκάδα αλλά κατάφερε να λάβει τη 25η θέση !

‘Ολοι οι συμμετέχοντες, που ξεπέρασαν κατά πολύ τους τετρακόσιους, δέχθηκαν τα γραπτά συγχαρητήρια της Κριτικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα δήλωσε ότι το μεγάλο πλήθος των συμμετοχών και το εξαιρετικά υψηλού επιπέδου περιεχόμενο των εργασιών δυσκόλεψαν πολύ το έργο της.

Η πέρα από κάθε προσδοκία ανταπόκριση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη διαγωνιστική αυτή διοργάνωση, φανερώνει τον βαθμό ευαισθητοποίησης των παιδιών στο πάντα επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Όσο για τους “Φιλικούς”, δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι μόνο και μόνο η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αποτέλεσε σπουδαία εμπειρία γι’ αυτούς και ότι καλλιέργησε μέσα τους ακόμη περισσότερο τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους ανθρώπους.

Τους συγχαίρουμε και ευχόμαστε η προσπάθειά τους να βρει μιμητές!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΧΩΝ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou