Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Βράβευση του Νηπιαγωγείου Καραβομύλου από το Bravo Schools

Δντρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νηπιαγωγείο Καραβομύλου βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Bravo Schools, ο οποίος διενεργείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/162831/Δ2) και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η διάκριση του Νηπιαγωγείου αφορά τον Πυλώνα «Κοινωνία» και τον Στόχο 17: «Συνεργασία για τους στόχους». Το πρόγραμμα με την ονομασία «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης μέσα από Δράσεις Συνεργασίας» αφορά Δράσεις που υλοποιούνται από 10ετίας και έχουν συμμετοχή σε αυτές περισσότεροι από 120 μαθητές, οι οικογένειές τους, πολίτες του Καραβόμυλου, της Στυλίδας και των Ραχών και είναι οι εξής: Σχολικός κήπος και φροντίδα οπωροφόρων δέντρων, Συλλογή Τηγανελαίων, Κομποστοποίηση και Δράσεις σωστής διαχείρισης απορριμμάτων, Συλλογή καπακιών, Ανακύκλωση μπαταριών και χαρτιού, καθημερινή φροντίδα πουλιών, άλλες Δράσεις φροντίδας του περιβάλλοντος όπως καθαρισμός παραλίας, φύτεμα στην πλατεία του χωριού κα. Επιπλέον για την υλοποίηση των Δράσεων έχει υπάρξει συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο Στυλίδας, την εναλλακτική κοινότητα Peliti, τα εργοστάσια Teofert και Agroinvest, την Ομάδα Παγκόσμιας Δράσης ¨Together We Clean¨.

Το πλέον σημαντικό χαρακτηριστικό των Δράσεων είναι ότι, καθώς «όλοι συμμετέχουν και δεν εξαιρείται κανείς», η όλη πορεία βοηθάει στην μη ύπαρξη ανισοτήτων (ανεξάρτητα από τη μαθησιακή πορεία του κάθε μαθητή ή την οικονομική κατάσταση και το μορφωτικό επίπεδο των οικογενειών) και την ισχυροποίηση της συνύπαρξης με κοινούς στόχους και της αίσθησης του «ανήκειν».

Το Νηπιαγωγείο Καραβομύλου συμπεριλήφθηκε επίσης στην ομάδα των σχολείων τα οποία ενεργοποίησαν και ενέπνευσαν την τοπική κοινωνία, έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από την Κριτική Επιτροπή (ποσοστό 80% της συνολικής βαθμολογίας) και τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το κοινό (ποσοστό 20% της συνολικής βαθμολογίας).

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 5/6/2021 6.00μμ, στο  https://www.youtube.com/watch?v=YNrtci7ayfM  στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο κ . Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Κέντρου Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε. και οι αναφορές στο Νηπιαγωγείο Καραβομύλου είναι στο 2:41 και 2:49 αντίστοιχα.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου & Υπεύθυνη του προγράμματος

Θώμη Παπαντωνίου

BRAVO 1 BRAVO 2

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Ανάπτυξης απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Ανάπτυξης σχετικά με ζήτημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση διέλευσης...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων