Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Δημιουργία Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά!

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 1
Με βασικό σκοπό να προσφέρει σε νέους, χαρισματικούς μαθητές στην Ελλάδα τη δυνατότητα παρακολούθησης προηγμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε σήμερα μία νέα σημαντική δωρεά για τη δημιουργία του πρώτου «Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά», στο Κολλέγιο Ανατόλια στην Ελλάδα (Center for Talented Youth- CTY Greece at Anatolia), σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Η ίδρυση και λειτουργία του CTY Greece πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας των €100.000.000, που το Ίδρυμα αποφάσισε πέρυσι να διαθέσει σε διάστημα τριών ετών, επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του στην Ελλάδα και τον κόσμο, προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Με χρηματοδότηση του Ιδρύματος προς το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το CTY, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, θα ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά» (CTY), το οποίο θα καλύπτει την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2014, υποδεχόμενο τους πρώτους μαθητές.
Το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με απώτερο στόχο να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζοντας την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» εγγυάται τόσο την άμεση, όσο και ολοκληρωμένη λειτουργία του CTY στην Ελλάδα, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα, μέσω σημαντικού αριθμού υποτροφιών, σε μαθητές που χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στόχος του CTY Greece είναι να εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές της χώρας, ηλικίας 7 έως και 18 ετών, και να τους προσφέρει, μέσα από ολοκληρωμένα καλοκαιρινά προγράμματα 3 εβδομάδων, συνολικές εμπειρίες, άριστες εκπαιδευτικές προοπτικές, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί η φιλομάθεια και η πνευματική τους ανάπτυξη, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
Ο Γιάννης Ζερβάκης, Λειτουργικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανέφερε: «Η Εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό άξονα της δράσης του Ιδρύματος, το οποίο αναγνωρίζει ότι η ενίσχυση του συγκεκριμένου τομέα απαντά στην αδιάλειπτη ανάγκη των ανθρώπων για ανάπτυξη και, συνεπώς, τροφοδοτεί την κοινωνική εξέλιξη. Σε αυτή την κατεύθυνση, η λειτουργία του CTY Greece, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος, έρχεται να αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των χαρισματικών νέων της χώρας και να τους προσφέρει καινοτόμες υποδομές διδασκαλίας, νέες προοπτικές προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο Simeon Brodsky, Διευθυντής του CTY International, αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συγκεκριμένη δωρεά και τις πρωτοβουλίες του για τη στήριξη της νέας γενιάς, πρόσθεσε: «Στόχος του CTY είναι να αποτελέσει μια παγκόσμια φωνή που να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει το ακαδημαϊκό ταλέντο και το επίτευγμα, να συμβάλει στον εντοπισμό και την καλλιέργεια ταλαντούχων παιδιών από όλες τις γειτονιές και τα κράτη του κόσμου, να εμπλακεί και να μεταδώσει την ουσιαστική έρευνα που γίνεται ώστε να βελτιωθεί η διδασκαλία των πιο ικανών νέων του κόσμου. Μιλώντας εκ μέρους όλων στο CTY, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία και ανυπομονούμε να ξεκινήσει».
Ο Δρ. Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια ανέφερε: «Τα οφέλη της στρατηγικής αυτής συνεργασίας είναι πολλαπλά και άμεσα για την κοινωνία. Μέσω της ίδρυσης του CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια θα μπορούμε, πλέον και στην Ελλάδα, να προσδιορίζουμε τους χαρισματικούς και ταλαντούχους νέους και να τους δίνουμε τη δυνατότητα, μέσω αυτού του προγράμματος, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους σε ένα ιδιαίτερο μαθησιακό περιβάλλον και ταυτόχρονα να έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο δίκτυο άλλων νέων με κοινά χαρακτηριστικά».
Για μία πρώτη γνωριμία με τα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει υποτροφίες για τη δωρεάν συμμετοχή 10 μαθητών (13-16 ετών) από την Ελλάδα στα καλοκαιρινά προγράμματα διάρκειας 3 εβδομάδων του Κέντρου που λειτουργούν στις ΗΠΑ (από 14 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2013). Η επιλογή των μαθητών πραγματοποιήθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το CTY.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Αφοί Τσιμπούρη • Υδραυλικά

Τελευταία Νέα

Βίντεο & φωτογραφίες από την 22η Χορωδιακή Συνάντηση στη Στυλίδα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου στη Στυλίδα η 22η Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -